Mostovog vijećnika zaustavili u pokušaju da uđe na Titov Galeb: Došao sam sa stručnjacima, Obersnel nešto skriva

Mostovog vijećnika zaustavili u pokušaju da uđe na Titov Galeb: Došao sam sa stručnjacima, Obersnel nešto skriva

Mostov gradski vijećnik Josip Kukuljan zajedno s kapetanom Nedeljkom Kuzmom i dipl.ing. brodogradnje Ivo Rezićem namjeravao je, kao gradski vijećnik Grada Rijeke, otići u pregled stanja na brodu Galeb. Naime, Gradsko vijeće glasa o uzimanju kredita za remont Galeba, te se Kukuljan sa stanjem na brodu htio upoznati iz prve ruke.

To mu međutim, nije pošlo za rukom. Zaštitar mu nije htio dati pristup brodu, unatoč svakakvim pokušajima uvjeravanja. U međuvremenu im se pridružila i HDZ-ova gradska vijećnica Ivona Milinović, te su svi skupa ispred Galeba čekali 45 minuta, prije nego što su odustali. Na to se Kukuljan žalio predsjedniku Gradskog vijeća Andreju Poropatu

“Očito je da se prava slika o brodu Galeb krije od javnosti i da nekome dobro odgovara da završi na remontu”, poručio je Kukuljan predsjedniku Gradskog vijeća Andreju Poropatu.Neizravno je optužio gradonačelnika Obersnela kojemu je obnova Titova broda  jedan od političkih prioriteta.

Poropat mu je mailom odgovorio da će predložiti nadležnom Odjelu gradske uprave za kulturu da se u sljedećem razdoblju organizira razgled broda Galeb za sve članove Gradskog vijeća.

“taj razgled će biti prekasno da bi se na temelju dodatnih argumenata protiv obnove spriječilo izglasavanje kredita na sjednici Gradskog vijeća čija je točka ovaj ponedjeljak. Osim toga gradski vijećnici nisu dovoljno stručni da mogu dati svoje mišljenje na temelju vizualnog pregleda bez da su s njima stručnjaci”, rekao je Kukuljan.

“Bezobrazan, zapovjedni i naređivački ton”

Predsjedniku Gradskog vijeća Poropatu nije se dopao ton kojim mu se vijećnik Kukuljan obraća.

“Pri tom mislim na bezobrazan, zapovjedni i naređivački ton vaših mailova upućenih meni u kojima naređujete i zahtijevate da obavijestim nadležne da stižete na brod (što uopće i nije moja nadležnost).

Unatoč takvom Vašem krajnje nekulturnom ponašanju i pristupu očekujete da ja kao predsjednik Gradskog vijeća udovoljim Vašim željama i zamislima.”

“O usmenoj prijetnji izrečenoj djelatnici Odjela gradske uprave za kulturu da ćete: ‘napraviti frku s novinarima ako vam se u roku od 15 minuta ne spuste škale’, da ni ne govorimo”, dodao je Poropat.

Razgledavanje nije zabranjeno

“Moram naglasiti da se nikako ne može tvrditi da je bilo kome onemogućena šetnja po brodu Galeb, jer bi to bila istina kada nadležne osobe ne bi dozvolile pristup brodu osobama koje za to imaju potrebne dozvole” rekao je Poropat.

Provjerom u nadležnom Odjelu gradske uprave za kulturu dobivena je informacija da niti jedna od osoba navedenih u Vašem mailu nije niti podnijela službeni zahtjev u službenoj proceduri za dobivanje dozvole za posjet brodu Galeb, tako da nije jasno zašto bi i kako djelatnik na brodu Galeb trebao i smio na brod propustiti osobe koje za to nemaju dozvolu.”

“Ovime moja komunikacija s Vama po ovome pitanju završava, a poziv za razgled broda Galeb dobit ćete, kao i svi drugi gradski vijećnici, kada termin razgleda bude poznat i dogovoren” zaključio je.

Foto: Facebook/Hina

Facebook Comments