Škoro optužio Pupovca da se ponaša kao Vučić: Očito se inspirira na velikosrpskom derneku na Fruškoj gori

Škoro optužio Pupovca da se ponaša kao Vučić: Očito se inspirira na velikosrpskom derneku na Fruškoj gori

Predsjednički   kandidat Miroslav Škoro optužio je saborskog zastupnika  Milorada Pupovca da se ponaša kao  Aleksandar Vučić te da tako, umjesto da smiruje,  samo podiže tenzije u hrvatskom društvu. Škorin post objavljujemo u cijelosti.

“Znakovita je šutnja hrvatskog državnog vodstva na uvredljive izjave Milorada Pupovca koji se koristi retorikom i stavovima srbijanskog predsjednika Vučića. Umjesto da smiruje tenzije nastale u incidentu, g. Pupovac nadolijeva ulje na vatru i očito želi profitirati na napadu na hrvatske građane koji je za svaku osudu. Od njega, kao zastupnika u Hrvatskom saboru, očekivao sam puno više mudrosti, a puno manje ostrašćenosti. Politika je, kako je govorio moj profesor Lauc, “toplo srce, hladna glava i čiste ruke”.
Očito se g. Pupovac, kao hrvatski političar, inspirira za ovakve istupe na velikosrpskom derneku na Fruškoj gori.
Žalosnija od Pupovčeve huškačke retorike je samo gromoglasna tišina njegovog glavnog koalicijskog partnera, koji šutke prelazi preko takvih izjava”, ističe Škoro.

Podsjećamo, predsjednik SDSS-a MiIorad Pupovac najavio je u petak da će se nakon nedavnih napada na pripadnike srpske nacionalne manjine obratiti međunarodnim institucijama zbog kršenja manjinskih prava i sloboda u Hrvatskoj, te poručio kako “više nikoga ništa neće moliti ni tražiti”. Nakon svega što se dogodilo, načela međunarodnog poretka u Hrvatskoj su ozbiljno kompromitirana, ocijenio je Pupovac na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Osvrnuo se pritom na emisiju Vinkovačke televizije s početka kolovoza u kojoj je voditeljica upitala javnost “kada će se zakucati Pupovca i jednom za svagda mu začepiti usta”.

Poručio je da nikada neće prestati govoriti dok god bude imao fizičke snage i mentalne sposobnosti. Ako su neki “Za dom spremni”, ja sam spreman i za to, dodao je.

Ne bih htio da ova zemlja doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u 20. stoljeću da se stvori hrvatska država, a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima. Kako sada stvari idu, kako se dobar dio ljudi u ovoj državi, uključujući i one koji sjede s nama u Saboru, odnosi prema toj mogućnosti, ta mogućnost nije nerealna, rekao je  Pupovac.

 

Foto: Hina