Ruža Tomašić najavila da će podržati Kolindu: Mora mi obećati da neće slušati Plenkovića

Ruža Tomašić najavila da će podržati Kolindu: Mora mi obećati da neće slušati Plenkovića

Imat ćemo uskoro par ugodnih iznenađenja u kampanji HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje, najveće bi moglo biti to da eurozastupnica Ruža Tomašić (koja je u prvom krugu podržavala HDZ-ovog rivala Miroslava Škoru, nap. a.) u idućih par dana javno podrži našu Kolindu Grabar-Kitarović. S Tomašić smo već otvorili komunikacijske kanale – tvrdi za Jutarnji list izvor iz kampanje Grabar-Kitarović.

Ako se to doista dogodi to bi bio prvi veliki “ulov” HDZ-a u drugom krugu predsjedničkih izbora jer je Ruža Tomašić bila jedna od najpoznatijih i najznačajnijih političkih aktera koji su nedvosmisleno podržavali predsjedničku utrku Miroslava Škore. Štoviše, nedavno je Tomašić teškom paljbom sasula aktualnu predsjednicu države.

– Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mi je bila u redu iz početka, ali onaj čas kad je primila Vučića, jednog četnika koji se nije odrekao četništva, koji dan danas tako živi i tako se ponaša i kad je radi njega majkama i udovicama poginulih branitelja rekla da su oni marginalci, onda sam ja rekla “nije to to više” – rekla je.

U razgovoru za Jutarnji list danas je Ruža Tomašić, jedna od liderica Suverenista – političke platforme koja želi da im se Miroslav Škoro pridruži i da na parlamentarne izbore izađu s njim na čelu – otkrila pod kojim bi uvjetima javno podržala Kolindu Grabar-Kitarović u drugom krugu izbora.

– Rekla sam već u kojemu bi ju slučaju podržala. Prvo, da nam kratko i jasno kaže što planira napraviti dalje, da prizna greške iz svog mandata i da nas uvjeri da zaslužiuje drugi mandat. Drugo, da kaže da je previše slušala Vladu Andreja Plenkovića, da će raditi ono što mora kao predsjednica države, a ne ono što joj kaže predsjednik Vlade, te da nam kaže da će zaista sukreirati vanjsku politiku – rekla  je Tomašić.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina