Skandalozno ponašanje bivšeg ministra zdravstva: Dario Nakić izbjegao samoizolaciju i ugrozio pacijente

Skandalozno ponašanje bivšeg ministra zdravstva: Dario Nakić izbjegao samoizolaciju i ugrozio pacijente

Na društvenim mrežama u srijedu se počela širiti informacija da je bivši ministar zdravstva iz Vlade Tihomira Oreškovića Dario Nakić u jeku epidemije koronavirusa bio na putu u Španjolskoj te da se preko Beča u Hrvatsku vratio 13. ožujka, a da o tome nije obavijestio epidemiologe te je usto normalno počeo raditi u zadarskoj bolnici u kojoj je zaposlen.

Kako bismo provjerili te tvrdnje, nazvali smo bivšeg ministra koji nam je potvrdio da je bio na privatnom putu, no ne u Španjolskoj, javlja Jutarnji list.

– Istina je da sam bio na putu od 12. do 14. ožujka, no nisam bio u Španjolskoj, nego na Malti. Transfer je bio preko Beča, no ondje sam na let čekao svega pola sata. Također, kada sam došao u Hrvatsku, razgovarao sam sa sanitarnim inspektorom koji mi je rekao da nema potrebe za samoizolacijom s obzirom da na Malti ima manje oboljelih nego u Hrvatskoj, kazao nam je Nakić.

Dodaje da je istoga dana, kako stvar ne bi prepustio slučaju, nazvao i epidemiologa, da bi u nedjelju kontaktirao i ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka za kojega tvrdi da mu je elektronskom poštom napisao da nema potrebe da ide u samoizolaciju.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina