Kovač i Brkić na “crnoj listi”: Baza ne želi da ih Plenković kandidira za Sabor

Kovač i Brkić na “crnoj listi”: Baza ne želi da ih Plenković kandidira za Sabor

HDZ Grada Zagreba središnjici je poslao popis 51 imena za izborne liste.

Na popisu su ministri Aladrović, Pavić, Grlić-Radman, Ćorić, Obuljen-Koržinek, Beroš, Medved i od prethodnih zastupnika Milošević, Lukačić, Tuđman, Čelić, Plazonić.

Od žena na listi su Zdravka Bušić, Dubravka Brezak Stamać, Marija Baričević (Sesvete), Sandra Maltaric (Dubrava), Koraljka Marušić (Maksimir), Ivana Portolan Pajić (Podsljeme), javlja N1.

Od ostalih manje ili više poznatih imena tu su Frane Barbarić (Novi Zagreb – HEP), državni tajnik Tugomir Majdak.

Također, na popisu su i još neka imena kao prijedlozi: Predsjednici po gradskim četvrtima: Jure Šarić (Stenjevec), Siniša Šukunda (Gornja Dubrava), Antun Bačić (Donja Dubrava), Aljoša Bosnar (Susedgrad)…

Zanimljivo je da stranačka baza  na popis nije stavila Milijana Brkića i Miru Kovača koji su se suprotstavili Andreju Plenkoviću na  unutarstranačkim izborima.

Za razliku od Brkića i  Kovača,  Davor Ivo Stier je  prošao puno bolje. Naime, HDZ Zagrebačke županije među više kandidata iz te organizacije predložio je da na listi za Sabor u sedmoj izbornoj jedinici, na srpanjskim izborima, bude i Davor Ivo Stier.

Davor Ivo Stier je na izborima u HDZ-u bio dio oponentskog tima, ali tijekom kampanje nije vrijeđao Andreja Plenkovića, šefa HDZ-a, niti je zadavao udarce ispod pojasa. Iako se Stier bio profilirao kao HDZ-ov disident, odmah nakon tih izbora u HDZ-u, na kojima je Plenkovićev tim pomeo konkurenciju, bilo je jasno da će za njega, za razliku od Kovača i Brkića, biti i dalje mjesta u stranci.

Sve HDZ-ove županijske organizacije središnjici moraju predati prijedloge svojih kandidata za liste za Sabor, a ŽO HDZ-a Zagrebačke županije, osim Stiera, predložio je i Davora Božinovića, Željka Turka, Matu Čička, Dražena Barišića, Božidara Škrinjarića itd. U konačnici će o sastavu lista, uvažavajući i želje s terena, odlučiti vrh HDZ-a.

Foto: Hina

Facebook Comments