Javio se bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak: Dao je vrlo lukavu izjavu

Javio se bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak: Dao je vrlo lukavu izjavu

Bivši predsjednik Hrvatske narodne stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, suinvestitor zgrade na splitskom Žnjanu u kojoj se nalazi stan – odnosno navodno mito danas uhićenom Draganu Kovačeviću – za tportal je kazao da je ‘potpuno siguran kako Dragan ondje nije kupio stan’

Vrdoljak se povukao iz politike i posvetio privatnom biznisu i tvrdi da ‘nema potrebu ni želju davati nikakve izjave’.

‘Duboko sam u biznisu, nemam veze s državom, ni država ni bilo koji grad ništa ne kupuje od mene, niti mi prodaje’, kaže Vrdoljak, upozorivši da će reagirati na bilo kakvo povezivanje njegovih tvrtki s bilo kakvim kriminalom. On je, kaže, danas surovi poduzetnik, javlja Tportal.

A tvrtki ima čak četiri komada u četiri djelatnosti, jedna od njih je ‘Sunčani Žnjan’ u suvlasništvu sa splitskim HNS-ovcem Klementom Bašićem. Ta tvrtka je izgradila istoimenu zgradu u elitnom splitskom kvartu, a u njoj se nalazi stan od četrdesetak kvadrata s balkonom od dvadesetak kvadrata te garažom u podzemnom dijelu, za koji po neslužbenim informacijama USKOK sumnja da je stečen kriminalnim djelima.

Naime, tvrdi se, bivši predsjednik Uprave Janafa sumnjiči se da je dobio dva stana od strane privatnih tvrtki kojima je potom omogućena poslovna suradnja s državnom kompanijom kojoj je bio na čelu. Jedan je u Ban centru u Zagrebu, drugi na splitskom Žnjanu.

‘Dragan sigurno nije kupio stan u Splitu, barem koliko ja znam’, kaže Vrdoljak za tportal.

Večernji list objavio je da je tvrtka koja je navodno Kovačeviću kupila stan u Splitu ‘MGS Grupa’ iz Kraljevice. Ta je tvrtka od Janafa potkraj 2019. dobila posao izrade i isporuke tehničkog vatrogasnog vozila.

Osim luksuzne zgrade sa deset stanova i dva poslovna prostora u kojoj se navodno smjestio Dragan Kovačević, Vrdoljakova i Bašićeva tvrtka ‘Sunčani Žnjan’ u istom splitskom kvartu upravo gradi još jedan identičan objekt, a sam Vrdoljak potvrdio je da je i treći u fazi izdavanja građevinske dozvole.

Njen drugi suvlasnik Klement Bašić ranije je za tportal kazao da apsolutno ne želi komentirati ni novo uhićenje bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, ni činjenicu da je stan u njegovoj zgradi navodno primio kao mito.