Uskok istražuje Bandićevog čovjeka od povjerenja: Nagovarao vještaka da bude sklon Milanu Popoviću koji je bio u sukobu sa Severinom

Uskok istražuje Bandićevog čovjeka od povjerenja: Nagovarao vještaka da bude sklon Milanu Popoviću koji je bio u sukobu sa Severinom

USKOK istražuje dr. Gzima Redžepija zbog pokušaja utjecaja na vještaka u vezi sa skrbi zajedničkog sina Milana Popovića i pjevačice Severine Kojić.

Iako se ne navodi identitet okrivljenika, kako nam je potvrđeno iz više izvora, riječ je upravo o slučaju zbog kojeg je i Severina više puta istupala javno i optuživala vještake da na njih Milan Popović utječe upravo preko veze Redžepi – Bandić.

Kako se navodi, Redžepi je krajem kolovoza prošle godine, kao gradski zastupnik, višegodišnji zamjenik pročelnice gradskog ureda za zdravstvo i osoba od povjerenja Milana Bandića, inicirao sastanak s vještakom koji je zaposlenik, ali i zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice čiji je osnivač Grad, javlja Jutarnji list.

Navodno je Redžepi sastanak inicirao kako bi osigurao da taj vještak napravi nalaz i mišljenje koji bi išli u korist Milana Popovića kao tužitelja u postupku o skrbi koji su on i Severina vodili pred Općinskim građanskim sudom.

Tijekom sastanka okrivljenik je vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba.

Osim toga, rekao mu je da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu.

Kad ga je vještak, ne želeći postupiti suprotno svojem stručnom uvjerenju nego svoj nalaz temeljiti isključivo na pravilima struke i stanju predmeta, izvijestio da je odlučio izuzeti se iz navedenog predmeta, okrivljenik je izrazio nezadovoljstvo zbog takvog slijeda događaja.

Grim Redžepi je došao u središte pozornosti nakon smrti Milana Bandića kad je tvrdio da je bio s njim u društvu. Na kraju se ispostavilo da je govorio neistine te da je Bandić doživio srčani udar kada je bi u društvu svoje bliske suradnice Natalije Price.

Foto: Hina