Još jedan problem za Plenkovića i HDZ: Vučić na popisu govornika na Kongresu Europske pučke stranke

Još jedan problem za Plenkovića i HDZ: Vučić na popisu govornika na Kongresu Europske pučke stranke

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić stiže u Zagreb za manje od dva tjedna na Kongres Europske pučke stranke. Vučić je, naime, na stranicama Kongresa naveden kao govornik.

Privode se kraju pripreme za organizaciju Izbornog kongresa Europske pučke stranke, obitelji Hrvatske demokratske zajednice, koji će se u Zagrebu održati od 19. do 21. studenog, u Dvorani Hrvatskog sabora za što će EPP platiti ukupno 74.488 kuna.

Šefovi europskih država i vlada te najviši dužnosnici EU, među kojima su i njemačka kancelarka Angela Merkel, izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen te još uvijek aktualno vodstvo EU Donald Tusk i Jean-Claude Juncker, očekuju se na izbornom kongresu Europske pučke stranke.

Među više od 2000 delegata iz više od 40 zemalja, očekuje se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, čija je Srpska napredna stranka (SNS) postala pridružena članica EPP-a, koji je na popisu govornika na Kongresu.

Iz HDZ-a su pojasnili da Vučić neće govoriti na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a, nego u Areni u Zagrebu na Izbornom kongresu Europske pučke stranke na kojem će, uz njega, sudjelovati preko 2000 delegata.

Foto: Dimitrije Goll/Tanjug/Hina