Obmanjuje li Dario Hrebak hrvatsku javnost: Zašto nije rekao kada će članstvo u HGK-u biti dobrovoljno

Obmanjuje li Dario Hrebak hrvatsku javnost: Zašto nije rekao kada će članstvo u HGK-u biti dobrovoljno

O dogovoru vladajuće koalicije o reformama u HGK i odbacivanju Mostova prijedloga ukidanja obavezne članarine za tu organizacije u RTL-u Danas govorio je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

Na pitanje znači li reforma koju su dogovorili da će članstvo u HGK biti dobrovoljno, rekao je jasno: “da”.

“Za to se HSLS zalaže 20 godina. Kao koalicija smo danas usuglasili stav da idemo u ukidanje obveznog plaćanja članarine u HGK, ali i cjelokupne reforme HGK. U petak ćemo izglasati zaključak po kojem se Vlada obvezuje da u četiri mjeseca stavi na stol u Sabor novi zakon koji nije mijenjan od 1991. godine”, kazao je Hrebak.

“Most je imao priliku. Imali su ministra gospodarstva zaduženog za HGK godinu dana. A sada u jednom danu hoće mijenjati cijelu HGK, odnosno jedan člančić vezan za članarinu”, rekao je te dodao da su oni sada iskoristili priliku koju Most nije.

“U petak će sve biti izglasano. Zakon stupa na snagu do 15. srpnja”, kazao je i dodao da to žele poduzetnici i javnost. Tvrdi da nije bilo povišenih tonova na sastanku većine.

“Danas smo na koalicijskom sastanku usuglasili stav da idemo s paketom i HGK i HOK (Hrvatska obrtnička komora, op.au). Idemo napraviti kompletnu reformu nakon 30 godina”, otkrio je Hrebak.

Dario  Hrebak  je rekao da će članstvo u HGK biti dobrovoljno, ali nije rekao kada će se to dogoditi.   Kako je Plenković raspoložen, sigurno će mu trebati barem  nekoliko godina.

Foto: Hina