HDZ-ovac kritizirao Gordana Jandrokovića, a sada podržao Vesnu Škare Ožbolt: Hoće li biti isključen iz stranke?

HDZ-ovac kritizirao Gordana Jandrokovića, a sada podržao Vesnu Škare Ožbolt: Hoće li biti isključen iz stranke?

Zagrebački HDZ-ovac Ante Šimunović, koji je postao poznat javnosti nakon što je u internim stranačkim prepiskama kritizirao Gordana Jandrokovića i bivšeg šefa zagrebačkog HDZ-a Andrije Mikulića, pojavio se u subotu na predstavljanju kandidature Vesne Škare Ožbolt za zagrebačku gradonačelnic.

Podsjetimo, Šimunović je Jandrokovića u stranačkim prepiskama nazivao ‘agentom 808′, aludirajući na njegov broj preferencijskih glasova na parlamentarnim izborima 2016., dok je za Mikulića tvrdio da niti u Sjevernoj Koreji glavni državni inspektor nije istovremeno i predsjednik najjače organizacije vladajuće stranke. Zbog takvih ocjena pokrenut je stegovni postupak protiv njega.

‘Stegovni postupak nikad nije formalno završen, ali kako ne postoji odluka da sam isključen, i dalje sam u HDZ-u. Normalno sam glasovao kada je prošle godine biran predsjednik stranke. Ne mislim da su se mojim angažmanom u kampanji Vesne Škare Ožbolt stekli statutarni uvjeti da mi prestane članstvo jer ja se neću kandidirati mimo volje stranke, a PR-om se profesionalno bavim 25 godina. Ali, zapravo mi je svejedno što će u HDZ-u napraviti’, rekao je Šimunović u petak za Novi list.

Nakon toga, u subotu se pojavio na predstavljanju kandidature Vesne Škare Ožbolt za gradonačelnicu Zagreba, gdje je još oštrije kritizirao zagrebačku organizaciju HDZ-a. Ustvrdio je kako u Zagrebu djeluje ‘HDZ 365’, budući da su šefovi lokalnih odbora HDZ-a ujedno i voditelji podružnica Zagrebačkog holdinga.

Šimunović je uvjeren je da će Vesna Škare Ožbolt pobijediti na izborima u Zagrebu, a plan je da istisnu Milana Bandića već u prvom krugu.