Hrvoje Bujas odgovorio Katarini Peović: Ona je ekstremna ljevičarka koja mrzi poduzetnike

Hrvoje Bujas odgovorio Katarini Peović: Ona je ekstremna ljevičarka koja mrzi poduzetnike
Predsjednik Udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas  oštro je komentirao medijske istupe zastupnice Katarine Peović. Njezine stavove nazvao je ekstremnim  i vrlo opasnim za hrvatsko društvo i politiku. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
“Mislio sam ne komentirati marginalne politicke cimbenike, no zbog digniteta jedne jake i neovisne Udruge iz civilnog sektora koja predstavlja skoro 16 000 tvrtki i obrta, osjecam se duznim.
Uostalom, sta reci o jednoj uhljebskoj ekipi, bez dana staza u privatnom sektoru (koja je na “naivnosti” Mozemo uletjela u Sabor), baziranoj na ideologiji extremne lijevice koja nas poduzetnike i obrtnike smatra “klasnim neprijateljima”, koje prvo treba progresivno oporezivati, a onda nam nacionalizirali imovinu po starom i vec vidjenom modelu, a mozda bi nas cak trebalo i po “kratkom postupku”.
Dosta je nasim građanima ekstrema bilo sa lijeva, bilo sa desna, a pogotovo onih koji ne bi nista radili, stvarali, samo bi tuđe rasporedivali, otimali, u ime naroda naravno…ali za svoj racun!
Toliko lazi i toliko mrznje prema poduzetnicima i obrtnicima davno nisam vidio u javnom prostoru…do dolaska RF ili ti “KPJ”.
Naravno da je ona poprilicno iskompleksirana propalim marksistickim teorijama 19 st. u interpretaciji svog mentora – Kapovica. Ona jednostavno i nema svoj stav, samo je instruirana sto i kako reci.
Naravno da je laz da si desno ako si za trzisnu ekonomiju i liberalnu demokraciju (ona koja stiti manjine u svakom kontekstu) i ako zelis manje poreze i regulacije, vise slobode i manje utjecaja drzave, naravno da je laz da su svi u Javnom sektoru uhljebi, no istina je da su oni u birokratskom segmentu Javnog sektora mahom uhljebljeni…a ona i Ribic se kriju iza produktivnog dijela Javnog sektora, nasih sestara, doktora, policajaca, vatrogasaca…koji su potplaceni bas zbog ovih iznad prosjecnih placa politickih uhljeba.
Ovakav napad politicke partije na neovisnu i jaku Udrugu iz civilnog sektora, je samo dokaz njihovog mentalnog sklopa, totalitaristickog u “dobroj staljinistickoj maniri”, stoga, pokazimo joj srednji prst, zajedno.
Slobodno komentirajte, da cujem vaš stav…i zapitajmo se, zar ovakvi uce nasu djecu”, ističe Hrvoje Bujas.
Hrvoje Bujas

Podsjetimo, Radnička fronta nije podržala Mostov prijedlog za ukidanje obvezne članarine u HGK. Peović kaže da je riječ o sukobu dvaju lobija kapitala u kojem nisu htjeli sudjelovati.

– To je bio politički potez jedne rigidne neoliberalne desnice, to je inicijativa Glasa poduzetnika da se razumijemo. Mi smo bili suzdržani, to je bilo na neki način u korist Mostovu prijedlog. Riječ je o opasnom napadu na javni sektor. Udruzi Glas poduzetnika svi koji rade u javnom sektoru predstavljaju uhljebe, ovo je samo korak prema ofenzivi u koju kreću, rekla je Peović dodajući kako nitko ne brani HGK te da su svjesni ozbiljnog problema političkog kadroviranja.

– Iza te inicijative koja je postavljena loše nije se komuniciralo što oni žele, iz toga na kraju proizlazi da će članarine biti plaćene iz proračuna, sada ćemo radnicima dodatno oduzimati novac, izjavila je Katarina Peović na HRT-u.

Foto: Edvard Šušak/Hina

 

Facebook Comments