EKSKLUZIVNO: Na Rebru se masovno cijepilo preko veze: Evo još nekoliko moćnika koji su besramno uzeli cjepivo starima i bolesnima

EKSKLUZIVNO: Na Rebru se masovno cijepilo preko veze: Evo još nekoliko moćnika koji su besramno uzeli cjepivo starima i bolesnima

Cijepljenje preko reda u vodećoj hrvatskoj bolnici Rebro bilo je puno masovnije nego što su to i najveći pesimisti mogli zamisliti. Spasonosni lijek protiv korone nije dobio samo rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras nego su se na toj listi probranih i privilegiranih našla još neka zanimljiva imena. Kako doznajemo iz dobro obaviještenih izvora 21. siječnja 2021. godine cjepivo je dobila i Iskra Primorac, predsjednice Upravnog vijeća KBC-a Rebro, koja je zapravo nadređena ravnatelju KBC-a Rebro doktoru Anti Ćorušiću.

Predsjednica Upravnog vijeća je sa sobom povela i svog muža Marka Primorca koji radi kao profesor na Ekonomskom fakultetu i koje je široj  hrvatskoj javnosti poznat po tome što je bio savjetnik za gospodarstvo bivšoj hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Zanimljivo je da je riječ o relativno mladima i zdravim ljudima koji nikako nisu mogli biti na listi prioriteta.Možda  im je preporuka i to što su u vrlo prijateljskim odnosima s ministrom Tomislavom Ćorićem  i njegovom suprugom koji su  kao i Marko Primorac profesori na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Ranvatelj Rebra Ante Ćorušić tvrdi da ne zna tko se sve cijepio na njegovoj klinici

Cjepivo je dobila i viceguvernerka Hrvatske narodne banke Ivana Jakir Bajo iako je i ona relativno mlada pa se međe odabrane mogli ugurati samo preko “debele veze”. Imamo potvrdu da se cijeio i sin poznatog oftalmologa Nikice Gabrića koji, iako je liječnik, nije mogao biti na listi jer ne radi na Rebru. Cijepljeni i izvjesni Iva i direktor Starbaga Marko Mrazovaec koji imaju manje od četrdeset godina  te supruge  nekih utjecajnih liječnika.

Pokušali smo dobiti komentar ravnatelja Rebra doktora  Ante Ćorušića, ali nam on nije odgovarao na nekoliko telefonskih poziva. Tražilo je da mu  pošaljemo SMS, što smo i učinili, a onda je prekinuo svaku komunikaciju.

Liječnici s kojim smo razgovarali su ogorčeni ovako masovnim cijeljenjem moćnih i privilegiranih  koji su na listu došli preko veze.

“Moram priznati da sam šokiran i razočaran. Ne mogu vjerovati da se ovako masovno cijepilo preko veze. Koliko mi je poznato riječ je o relativno mladim i zdravim ljudima dok su naši stari i bolesni sugrađani prepušteni koroni”, izjavio je za Teleskop liječnik zaposlen u KBC-u Rebro koji je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Kako doznajemo na Rebru je velika akcija zataškavanja i brisanja iz sustava svih onih koji su se cijepili preko veze.

Nakon što smo objavili tekst javio nam se i ravnatelj Rebra doktor Ante Ćorušić koji je izjavio da ne zna tko se sve cijepio na njegovoj klinici.

Na slici: Iskra Primorac koja se cijepila preko veze

Foto: Hina