Incident u Makarskoj: Građanin kritizirao Plenkovića, a onda ga gradonačelnik prozvao luđakom

Incident u Makarskoj: Građanin kritizirao Plenkovića, a onda ga gradonačelnik prozvao luđakom

Premijer Andrej Plenković danas je u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji, a tijekom davanja izjave medijima nakon sastanka s HDZ-ovim gradonačelnikom Jurom Brkanom i županom Blaženkom Bobanom dogodio se incident u kojem je gradonačelnik jednog građanina nazvao “luđakom”.

Na kraju Plenkovićeve izjave jedan od okupljenih počeo je negodovati zbog HDZ-ove politike u gradu te izravno prozvao Plenkovića, a potom kazao: “Je li Brkanu, hoćeš li još raspodavati gradskuImovinu”?

Na to se gradonačelnik Brkan prekrižio, a potom je su ga novinari pitali o kritici građana.

“Luđaka svugdje ima. To je kritika na razini psihijatrijskog promatranja”, rekao Brkan te dodao da bi “trebalo pitati njegovog doktora”. Potom su ga pitali i o kritikama Udruge za održivi razvoj Osejava da se devastiralo pomorsko dobro.

“Udruga Osejava je nezavisna lista koja je osnovana za izbore. Koristi svoju agendu. Imaju pravo pitati, ali trebaju to adresirati na onoga tko je dao koncesiju. Ako postoji prekršaj, sve treba ići po zakonu”, rekao je Brkan, a na pitanje vidi li on problem devastacije obale kazao je da je općeniti problem na cijelom Jadranu.

“U konkretnom primjeru čak ni inspekcijski nadzor nije ustanovio devastaciju obale”, kazao je Brkan i pitao što znači fotografije “prije i poslije”.