VIDEO: Kobno ronjenje: Potvrđena optužnica protiv Zadranina koji je skrivio smrt mlade Austrijanke

VIDEO: Kobno ronjenje: Potvrđena optužnica protiv Zadranina koji je skrivio smrt mlade Austrijanke

Županijski sud u Rijeci je, na sjednici optužnog vijeća donio odluku kojom se potvrđuje optužnica Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci podignuta protiv 28-godišnjaka iz Zadra zbog kaznenog djela ugrožavanja pomorskog prometa, a koji je u akvatoriju ispred Malinske gliserom usmrtio austrijsku studenticu Verenu Heinz.

Okrivljenika se tereti da je 24. srpnja 2019. godine u akvatoriju ispred Malinske na otoku Krku približavajući se obali, iako upoznat sa činjenicom da se kreće akvatorijem u kojem su kupači, propustio na adekvatan način promatrati akvatorij i put plovidbe te smanjiti brzinu glisera kojim je upravljao u mjeri da ga može lako i brzo zaustaviti ili po potrebi skrenuti sa njim, javlja Novi list.

Tereti ga se da zbog toga nije na vrijeme uočio dvoje plivača ni njihovu ronilačku plutaču, pa je gliser kojim je okrivljenik upravljao prešao preko plivača pri čemu je elisa glisera zahvatila plivačicu i nanijela joj mnogobrojne teške i po život opasne ozljede od kojih je preminula istog dana u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci.

Optužnica državnog odvjetništva, zajedno s cjelokupnim spisom, bit će dostavljena u daljnjem tijeku kaznenog postupka predsjedniku raspravnog vijeća Županijskog suda u Rijeci radi zakazivanja glavne rasprave.

U trenutku nesreće se sa tragično stradalom studenticom nalazio njezin otac Dieter, a oboje su se profesionalno bavili ronjenjem. Ronili su na dah i bili uredno označeni ronilačkom bovom.

Na slici Verena Heinz

Ovaj video je o pokojnoj Vereni Heinz je objavio njezin otac