Kada su velikog Cicu Kranjčara zvali u Zvezdu: Dečki, dajte, kaj vam je, pa ja sam purger

Kada su velikog Cicu Kranjčara zvali u Zvezdu: Dečki, dajte, kaj vam je, pa ja sam purger

Bio je pravi zagrebački fakin, bio je punokrvni dinamovac. I, da, bio je čovjek koji je znao sve riječi svih zagrebačkih pjesama. Bio je igrač kakvog bi poželjeli navijači svakog kluba. Mnogim navijačima na spomen Dinama prva asocijacija bila su četiri slova – Cico! Zagrepčanin, koji je nadimak dobio kao dijete, postao je simbol Dinama. Bio je dobri duh i dah Zagreba, igrač koji bi plakao kad bi Dinamo izgubio i bio prvi u slavlju nakon pobjeda. Riječima i djelima definirao je zagrebačkog gospona i purgera, pišu 24sata.

Bio je pravi zagrebački fakin, bio je punokrvni dinamovac. I, da, bio je čovjek koji je znao sve riječi svih zagrebačkih pjesama. Bio je igrač kakvog bi poželjeli navijači svakog kluba. Mnogim navijačima na spomen Dinama prva asocijacija bila su četiri slova – Cico! Zagrepčanin, koji je nadimak dobio kao dijete, postao je simbol Dinama. Bio je dobri duh i dah Zagreba, igrač koji bi plakao kad bi Dinamo izgubio i bio prvi u slavlju nakon pobjeda. Riječima i djelima definirao je zagrebačkog gospona i purgera.

Jednom su ga pitali što ga u životu može još impresionirati.

Ništa! S Dinamom sam na Santigao Bernabeu pobijedio Real pred 110.000 ljudi. Dali smo im četiri komada. Nakon toga ništa me ne može impresionirati – govorio je Cico.

Pobjede s Dinamom bile su mu više od života. Svaka. Od Tetova do Real Madrida. U svakoj je jednako uživao. A najbolji je bio kad je bilo najvažnije – protiv Crvene zvezde. Braniči Zvezde i danas imaju noćne more od Cice. Kad ga već nisu mogli zaustaviti, odlučili su ga kupiti. Nije išlo.

– Zvezda? Dečki, dajte, kaj vam je, pa ja sam purger. Fala lepo na pozivu – glatko ih je odbio Cico.

I stoga su se Boysi iz svih kvartova oprostili od legende, idola. Na zagrebačkom Jarunu razvijene su dvije prekrasne poruke.

– Fakinu i boemu, fala ti na svemu. Zbogom plavi 9 – posljednje su poruke boysa s Jaruna igraču koji im je donio prvenstvo nakon 24 godine i dva Kupa.