Filipović gađa u Škorinu ahilovu petu: Bandić mu je dodijelio kućicu za Advent, a on je bolesnicima naplaćivao najskuplji parking

Filipović gađa u Škorinu ahilovu petu: Bandić mu je dodijelio kućicu za Advent, a on je bolesnicima naplaćivao najskuplji parking

Kandidat HDZ-a na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu Davor Filipović iznio je dio svog programa za upravljanje gradom i komentirao kandidaturu Miroslava Škore na lokalnim izborima.

“Mislim da će Miroslav Škoro dobiti etiketu najhrabrijeg političara u Hrvatskoj jer je mjesecima skupljao hrabrost i tek nakon što se jučer uvjerio da je pokojni gradonačeknik pokopan, najavio je svoju kandidautu. Najhrabriji je i iz razloga jer ne znam nikoga tko je odlučio srljati u treći izborni poraz u nizu.

Podsjećam da je sudjelovao na Adventu, a svi znamo kako su se dodjeljivale kućice. I što sad? Nije dovoljna jedna kućica, nego pet ili deset? Našim je sugrađanima naplaćivao najskuplji parking u Zagrebu ispred bolnice. Nije dovoljan jedan parking, treba cijeli grad uzeti za parking”, pitao je Davor Filipović i nastavio govoreći o svom programu:

“To je stvar prošlosti, ta priča neće biti u našem gradu, ponudit ću novi model upravljanja gradom koji se bazira na konsolidaciji donacija, na transparentnoj obnovi grada kao i na projektima za naše sugrađane. Svim sugrađanima će biti dostupni svi ugovori na koji su potrošeni njihovi novci. Kad se gradi, bit će natpis gdje će se moći vidjeti što se radi, koja je cijena, rok i tko to radi. Inzistirat ću da svi pročelnici u gradskoj upravi i direktori u gradskim poduzećima objave imovinske kartice. Za podizanje transparentnosti svi članovi oporbe će imati pravo sudjelovati u javnim natječajima posebno onima velike vrijednosti. Uvest ću međunarodni antikorupcijski standard koji je uveden u Pragu”, najavio je, prenosi N1.

Filipović je istaknuo da je četiri godine u Skupštini kritizirao i nudio rješenja, a da je najviše upozoravao na loše stanje gradskih financija. Na pitanje smatra li da je Škoro iskoristio ovu situaciju, odgovara kritizirajući i Tomislava Tomaševića:

“Škoro je najhrabriji političar kojeg poznajem u državi. Osvrnut ću se na Tomaševića koji je rekao da ima 400 ljudi koji mu dojavljuju vijesti iz Gradske uprave. To me ražalostilo jer implicira da će s njima preuzeti Zagreb i da nisu važne ni reference ni znanje, nego aktivizam. Ne možemo tako. Sandra Benčić je ovih dana tvrdila da se u Gradskoj upravi uništava dokumentacija. Pozivam sve institucije da provjere te navode jer ako je to točno, građani moraju znati. Ako nije točno, građani moraju znati da ih Benčić i Tomašević obmanjuju kako bi pripremili preuzimanje grada sa svojih 400 aktivista”.

O dolasku na sprovod Milana Bandića rekao je: “Došao sam jer sam kao zastupnik četiri godine bio u Gradskoj skupštini i profesionalno surađivao s gospodinom Bandićem. Mislim da je to bio minimum ljudskosti i pristojnosti od svakoga iz Skupštine”, prenosi Direktno.

Foto: Hina