LOV U MUTNOM: Gradonačelnik Petrinje Dumbović preko veze osigurao tinejdžeru posao od milijun kuna

LOV U MUTNOM: Gradonačelnik Petrinje Dumbović preko veze osigurao tinejdžeru posao od milijun kuna

Kiddo je u engleskom jeziku naziv iz milja za dječaka ili dijete. Ali u Petrinji je tvrtka KI i DO, koju vodi tek punoljetni Kristian Prpić, upravo dobila posao od 998.000 kuna

Tvrtka je upisana u sudski registar, što je pretpostavka da može poslovati, u drugoj polovici siječnja. A već u veljači je Grad Petrinja objavio da je toj tvrtki dodijeljen posao popravaka ili zamjene dimnjaka, zabatnih zidova, krovišta i dizala u petrinjskom naselju Mošćenica, javljaju 24sata.

Tvrtka ima temeljni kapital od tek 10 kuna, nisu nam odgovorili imaju li zaposlenih i koliko. Gradonačelnik Dumbović obrazložio je dodjelu iznimnom hitnošću, tako da nije bilo ne samo javnog natječaja, nego nisu ni pozvane još neke tvrtke da daju svoju ponudu za taj posao.

I još jedan detalj. Grad je objavio i da je na isti način dodijelio posao i tvrtki Pet plus gradnja. Ali oni dimnjake i krovišta trebaju popraviti u 14 petrinjskih naselja za cijenu jedva veću od dva milijuna kuna. KI i DO je dobio gotovo milijun kuna za jedno naselje.

I tvrtka Pet plus gradnja, koja inače dobiva niz poslova s Gradom, ovaj unosni posao na obnovi dobila je direktnom pogodbom, te i tu ima spornih elemenata. Ali vratimo se na trenutak na tvrtku KI i DO.

Nazvali smo broj naveden kao njihov kontakt na dokumentu kojim im je dodijeljen posao. Htjeli smo pitati direktora i vlasnika Kristiana Prpića ima li zaposlenih i kako će obaviti taj posao kad je tek osnovao tvrtku. Imali smo informaciju da ima 18 ili 19 godina, pa smo htjeli pitati i otkud takav poduzetnički nerv i kako to da je baš on izabran od svih petrinjskih građevinskih tvrtki.

– Niste dobili Kristiana, dobili ste njegova oca – rekao nam je glas s druge strane.

Znate li da vam je sin osnovao tvrtku i da je dobio posao od skoro milijun kuna? Jeste li i vi u tvrtki?

– A to ja ne znam… Ne znam ništa o tome – rekao je glas s druge strane, a onda se veza naglo prekinula.

Sugovornici iz Petrinje su nam objasnili da je otac Igor Prpić (41), koji je nekad imao i autoservis koji je otišao u stečaj. A i on se iselio s obitelji u Njemačku, ali se sad vratio.

– On vam je u kumstvu s Dumbovićevim sinom. Godinama se poznaju te obitelji i u prisnim su odnosima i danas – kaže nam sugovornik iz Petrinje.

Foto: Hina