Hrvatska očekuje treći val korone, a Vili Beroš želi slati naše liječnike i medicinske sestre u Crnu Goru

Hrvatska očekuje treći val korone, a Vili Beroš želi slati naše liječnike i medicinske sestre u Crnu Goru

Krizni stožer Ministarstva zdravstva poslao je dopis zdravstvenim djelatnicima koji su bili prilično šokirani kada su vidjeli njegov sadržaj. U trenutku kada se očekuje treći val korone zdravstvene  vlasti pozivaju liječnike i medicinske sestre da idu liječiti  Crnogorce.

“Poštovani,
nastavno na zamolbu ministra vanjskih poslova Crne Gore kojom se traži pomoć Republike Hrvatske u osiguranju zdravstvenih radnika (liječnika i medicinskih sestara), a koji bi privremeno pružali zdravstvenu zaštitu pacijentima oboljelima od COVID-19 u Crnoj Gori, ovim putem Vas pozivamo da nam žurno dostavite podatke o zainteresiranim zdravstvenim radnicima (liječnicima i medicinskim sestrama) koji bi dobrovoljno bili upućeni na rad u Crnu Goru.

Potrebno je dostaviti ime i prezime zdravstvenog radnika, zanimanje (specijalnost), broj mobitela i adresu elektroničke pošte. Tražene podatke molimo dostaviti na adresu elektroničke pošte: KS-MIZ@miz.hr najkasnije do sutra 16. ožujka 2021. godine do 14:00 sati”, stoji u dopisu koji su neki zdravstveni djelatnici opisali vali “najčudnijim dopisom kojeg su vidjeli”.

“Nisam mogao vjerovati kada sam vidio dopis. U trenutku kad očekujemo treći val u Hrvatskoj i ne znamo što nas uopće čeka, Ministarstvo zdravstva poziva naše liječnike i medicinske sestre da idu liječiti Crnogorce”, komentirao je liječnik s kojim smo razgovarali.

“Odaziv je nikakav. Neki su kolege pitali koliko se to plaća, a onda su dobili odgovor da se to ne zna. Ljudi su se samo nasmijali”,  kaže naš sugovornik.