VIDEO: Zdravko Mamić sada ide na emocije: Evo zašto se rasplakao kod Senada Hadžifejzovića

VIDEO: Zdravko Mamić sada ide na emocije: Evo zašto se rasplakao kod Senada Hadžifejzovića

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić, kojem je prije nekoliko dana pravomoćno potvrđena kazna zatvora zbog izvlačenja novca iz GNK Dinamo, rasplakao se tijekom intervjua kojeg je dao bosanskohercegovačkoj televiziji Face.

“Plačem jer mi ne daju da zadnje trenutke života moje majke provedem uz nju, u njenom naručju, da joj ispričam koliko sam ju volio, da joj se ispričam za sve one sitne krađe kada sam joj uzeo novac iz novčanika, kad sam prodao njezin lančić da bih neku djevojku izveo i počastio, da joj kažem majko hvala ti na svemu. Ocu sam ispričao, kako je radio na obnovi Jugoslavije kao klinac sa 16 godina…

Ja sam bio već obrtnik sa šest godina, u selu sam iznajmio konjska kola sa zapregom onda bih razvozio kukuruz i pšenicu po silosima. Seoskom gazdi bih platio najam. Razliku bih zadržao za sebe. Cijeli život sam radio, stvarao, desetke tisuća radnih mjesta sam stvorio. Nikad ni jedno moje poduzeće, obrt, nije propalo, a sad me proganjaju kao zadnjeg kriminalca – prenosi Jutarnji list Mamićev istup s Face televizije.

Zdravko Mamić je najavio da će  suci koji su ga osudili završiti u zatvoru, a još jednom je optužio Ranka Ostojića da je na Poljudu  nacrtao svastiku.

I u ostatku razgovora nastupio je prilično emotivno.

“Svjedočio sam svojim očima kako su te zvijeri, ti hohštapleri svjetske nazovi demokracije što su radili ovim narodima, a mi se budale međusobno tučemo. Evo, toga sam se sjetio, svoje mamice, sestrične, ujaka”, dodao je.

Kaže da je ovo prvi put da plače otkako je u BiH.

“Mama mi ima 90 godina. Žena ne ispušta očenaše iz ruku. Kaže mi, sine, tvoja majka neće umrijeti, neće dat da me se pokopa, živjet ću dok tebe ne dočekam. U subotu je slavila rođendan u Zagrebu u krugu obitelji. Znate, nije to pošteno, ostajali su ljudi ovdje bez čitavih obitelji pa ne plaču, ja imam za deset života i ne plačem što bih trebao sutra u zatvor ili što me nepravedno progone”, zaključio je Mamić.