Glavni tajnik HDZ-a objasnio što je to “ministarska šuma”: Ne želim polemizirati s čovjekom koji ne zna gdje je diplomirao

Glavni tajnik HDZ-a objasnio što je to “ministarska šuma”: Ne želim polemizirati s čovjekom koji ne zna gdje je diplomirao

Glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić  dao je intervju Novom listu u kojemu je objasnio što je to ministarska šuma  o kojoj je govorio HDZ-ov disident Josip Dabro.

Nakon što je premijer Plenković i u stranci pobijedio s gotovo 80 posto glasova prošle godine, bilo je logično očekivati da izborni gubitnici kad-tad počnu iskazivati nezadovoljstvo. Sad vidimo velike probleme u Slavoniji, iz kojih bi najveći benefit mogao pripasti Domovinskom pokretu i Škori, koji preuzimaju vaše ljude. Kako pomiriti dvije struje na tom terenu, i zašto smatrate da HDZ-ovi kandidati mogu pobijediti »disidente«? Jasno je, HDZ je velika stranka i ima jaku infrastrukturu, ali odlaze redom zvučna imena, od Ivana Penave do Josipa Dabre, koji vuku puno glasova na svoje ime?

– »Disidenti«, kako ih nazivate, ne mogu pobijediti HDZ-ove kandidate. Radi se o ljudima koji su se godinama kleli u našu stranku, a onda su demonstrativno istupili iz redova HDZ-a jer na unutarstranačkim izborima nisu ostvarili svoje ambicije. Podsjećam, unutarstranački izbori, što se tiče čelnika organizacija, provedeni su po načelu jedan član jedan glas, pa stoga ocrtavaju stavove i promišljanja članstva. I prije je bilo takvih koji su mislili da su iznad HDZ-a, a danas ih nema nigdje na političkoj sceni. Ne morate biti zabrinuti za nas, jer će HDZ pobijediti u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Zabrinuti baš i nismo. Možete li nam objasniti što je to »ministarska šuma«, o kojoj govori Dabro kao bazi gdje neki ljudi, poput sive eminencije Tomislava Čuljka, kadriraju po HDZ-u Slavonije?

– »Ministarska šuma«, to je jedan izmišljen i tendenciozan naziv za nešto što uopće ne postoji. O tome pričaju ljudi koji nemaju programa ni ideje, pa na izbore izlaze s takvim pričama. A što se tiče priča o tzv. sivim eminencijama, evo osvrćem se oko sebe, takve ne vidim. Svi naši članovi daju doprinos stranci, imaju svoju ulogu i zadaću, ali ove priče nema potrebe šire komentirati. To nije naša razina, polemizirati s nekim tko se baš ne može sjetiti niti kad je diplomirao i gdje.

Sve je pratila i javna svađa vaše dvojice čelnika županijskih organizacija, Banožića i Anušića. Dojam je kao da centrala ne kontrolira u dovoljnoj mjeri teren u Slavoniji.

– Potpredsjednik Ivan Anušić i predsjednik vukovarsko-srijemske Županijske organizacije HDZ-a Mario Banožić, kako su i sami istaknuli, kvalitetno surađuju na terenu i koordiniraju sve predizborne aktivnosti na istoku Lijepe Naše. Rezultat te sinergije vidjet ćete 16. svibnja, kada će HDZ pobijediti i u Vukovarsko-srijemskoj i u Osječko-baranjskoj županiji.