Sjećate li se virusologinje Ane Gligić koja je suzbila velike boginje u Jugoslaviji: Dobila je drugu dozu cjepiva pa završila na kisiku

Sjećate li se virusologinje Ane Gligić koja je suzbila velike boginje u Jugoslaviji: Dobila je drugu dozu cjepiva pa završila na kisiku

Dr Ana Gligić,  ugledna srpska  virusologinja, dva dana poslije primanja druge doze cjepiva zarazila se korona virusom. Trenutno je kod kuće, oporavlja se i kako je rekla za srpski Blic, klanja se do poda svim liječnicima i medicinskim sestrama KBC “Dragiša Mišović” u znak zahvalnosti što je živa.
“Drugu dozu sam primila u četvrtak, a već u ponedjeljak osjetila sam prve simptome. Nisam imala visoku temperaturu, bila je oko 37, ali nisam mogla disati  Bilo je sasvim jasno da hitno moram u bolnicu”, ispričala  je dr Ana Gligić (86).

U bolnici je 13 dana bila na kisiku. Kako kaže, liječnici i medicinske sestre su sve vrijeme bili uz nju, kao i uz sve druge pacijente, i uz njihovu pomoć, iz ove bitke izašla je kao pobjednik. Dr Ana Gligić je sada kod kuće i polako se oporavlja.
“Vjerujte mi, nisam mogla  izgovoriti ni tri rečenice, a da se ne umorim. Nisam mogla ni na noge stati. Ma nisam mogla ni  jesti, hranili su me. Evo, sada se već mogu sama kretati po kući, polako, ali krenulo je na bolje”, rekla je dr Ana Gligić za  Blic.

O načinu na koji se zarazila, ima neke pretpostavke, ali kako kaže, želi se skroz opraviti  a će tek onda javno pričati  o tome, prije  svega zato da ljudi ne bi donosili parcijalne zaključke.

Podsjetimo, dr. Ana Gligić je svjetsku slavu stekla zahvaljujući uspješnom suzbijanju epidemije velikih boginja 70-tih godina prošlog stoljeća u bivšoj Jugoslaviji.