HDZ-ovac se javno ograđuje od Šeksa: Evo što je rekao o opozivu predsjednika Milanovića

HDZ-ovac se javno ograđuje od Šeksa: Evo što je rekao o opozivu predsjednika Milanovića

Kandidat HDZ-a za župana Sisačko-moslavačkog Ivan Celjak bio je gost RTL-a.

Komentirao je aktualni politički sukob kao i činjenicu da Šeks predlaže opoziv predsjednika Zorana Milanovića.

“Postupak oko izbora predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda je jasan. Nije poštovana procedura. Predsjednik Milanović je izabran neposredno od građana. Smatram da je predsjednik Milanović nije postupio na način koji opravdava postupak opoziva”, rekao na kraju jasno Ivan Celjak.

Podsjetimo Šeks je  izjavio da je Milanovićevo ponašanje koktel psihičkih poremećaja. “Mislim da su simptomi neke psihičke bolesti već visoko uznapredovali. Nisam stručnjak, ali se radi o određenom koktelu određenih poremećaja, paranoje, šizofrenije…”, rekao je Šeks.

On traži Milanovićev opoziv.

“Sada predstoji situacija u kojoj postoje na 4 fronta jasno postavljene ustavno-pravne dijagnoze. Prva je to da su se stekli svi uvjeti da se pokrene postupak opoziva sa mjesta predsjednika Republike jer je on očito, osobito u zadnjim nastupima, prekršio Ustav, prekršio temeljna načela Ustavnog poretka.Trebalo bi pokrenuti postupak za utvrđivanje privremene spriječenosti predsjednika Republike da obnaša svoju dužnost”, rekao je Vladimir Šeks za RTL.

Foto: Hina