Trebao se vratiti, ali ga još nitko nije vidio: Je li Zoran Mamić definitnvno napustio Hrvatsku?

Trebao se vratiti, ali ga još nitko nije vidio: Je li Zoran Mamić definitnvno napustio Hrvatsku?

Zoran Mamić, pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, otputovao je u Dubai 26. ožujka. Mogao je putovati jer mu još nije stiglo rješenje o služenju zatvorske kazne. Njegov odvjetnik rekao je da će se vratiti za tjedan dana, kao što je i obećao. Tih tjedan dana je prošlo. Još nije poznato je li se Zoran Mamić vratio.

“Nemam saznanja da se vratio”, izjavio je za Teleskop dovjetnik koji je dobro upućen u proces.

Ranije je bio u Bosni i Hercegovini, gdje je posjetio brata Zdravka Mamića, pravomoćno osuđenog za izvlačenje novca iz Dinama i bjegunca od hrvatskog pravosuđa.

Zoran Mamić u Emiratima je trenirao Al-Nassr, Al Ain i Al-Hilal.nS Al Ainom osvojio je prvenstvo i 2018. godine doveo ga do finala klupskom SP-a u kojem je izgubio od Real Madrida. Cijene ga kao darovitog trenera, pišu 24sata.

Lani je objavljeno da ga šeici žele na poziciji izbornika.

Dobiti državljanstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima strancima je dosad bilo prilično komplicirano. Morali su dokazati da su legalno u zemlji najmanje 30 godina i da cijelo vrijeme imaju neprekinuti radni odnos. Ključna riječ je ‘dosad’.

Prije tri mjeseca vladar Dubaija, šeik Mohamed ben Rašid Al-Maktum, objavio je da državljanstvo sad dodjeljuju darovitim ljudima, ulagačima, doktorima, inženjerima…

Emirati nemaju ugovor o izručenju s Hrvatskom.