Nacional tvrdi: Dragan Kovačević je u teškom psihičkom stanju i razmišlja o najgorem

Nacional tvrdi: Dragan Kovačević je u teškom psihičkom stanju i razmišlja o najgorem

Nacional u novom tvrdi da je Dragan Kovačević priznao krivnju u teškom psihičkom stanju te da je razmišljao o samoubojstvu.

“Dragan Kovačević u teškom stanju priznao krivnju u drugom kraku afere Janaf. Kako uopće nije pregovarao o uvjetima , njegovi bližnji boje se da ne počini samoubojstvo nakon što iziđe iz pritvora, jer ga je najavljivao. Istražitelji se nadaju opširnijem priznanju, a odvjetnici da će ga povući jer misle da ga ne mogu braniti”, stoji na naslovnici Nacionala.

Glavni urednik  Nacionala Berislav Jelinić  objavio je post na svom Facebook profilu u kojem potvrđuje da  Kovačević razmišlja o samoubojstvu.

‘Ako dođe trenutak i budem primoran govoriti, kraci tog skandala sežu do samog vrha Vlade. A onda će pasti svi’. To je nedugo nakon prvog izlaska iz pritvora osobi od povjerenja ispričao bivši šef Janafa Dragan Kovačević, govoreći o svojim saznanjima o izuzetno osjetljivim informacijama iz sfere trgovine nafte i plina. A onda je koncem prošlog tjedna, potpuno psihički slomljen zbog drugog uhićenja, u teškoj drami, zasad bez ikakvih pregovora o uvjetima priznanja, Kovačević odlučio da je došlo vrijeme da progovori i počeo priznavati kazneno djelo iz drugog kraka afere Janaf. Njegovi bližnji misle da samo želi pod svaku cijenu izići kako bi počinio samoubojstvo. Ali to je tek početak teške drame koja bi mogla trasirati put Kovačeviću prema oprosnici”, piše Berislav Jelinić.

Već  nekoliko dana u novinarskim krugovima špekulira da bi Dragan Kovačević mogao postati pokajnik. Ako se to doista pokaže točnim, onda bi Kovačević u svom priznanju trebao teretiti neke “krupnije ribe”. A to bi ovom slučaju mogli biti predsjednik Zoran Milanović, bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i bivši predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak koje se na ovaj ili onaj način dovodilo u vezu s “aferom Janaf”. Naravno, svakako se može problematizirati i to što su u Kovačevićevom klubu radila trojica Plenkovićevih  ministra. Poznato je da su tamo zalazili ministri Oleg Butković, Tomislav Ćorić i Josip Aladrović

Podsjetimo, prije nekoliko dana je i HDZ objavio znakovite priopćenje u kojem se s aferom Janaf izravno dovodi Zoran Milanović.

“Čim se u javnosti spomene JANAF, Zoranu Milanoviću počnu se tresti ruke. Problijedi. Lice mu se zgrči. Krene rafalno pucati po svima”, napisao je HDZ u priopćenj. Može se primijetiti da  vladajuća stranka povremeno prebacuje predsjedniku da je zalazio u Kovačevićev klub i da tu nije bilo sve čisto.

Ivan Vrdoljak je bio predsjednik stranke koja je stajala iz imenovanja Kovačevića na čelo Janafa, a zanimljivo je i to da je Vrdoljak suvlasnik tvrtke preko koje je Kovačević dobio sporni stan u Splitu.

Također je poznato da je Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, bio u Kovačevićevom klubu u trenutku kada je poduzetnik Petek donio 1,95 milijuna kuna.

“Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba”, izjavio je Jakov Kitarović kada je jesenas izbila afera.

Dragan Kovačević najbolje zna jesu li se u njegovom Klubu bezazleno okupljali i družili dokoni moćnici ili su se tamo sklapali i neku mutni poslovi.

Foto: Hina