Tajnoviti Čačić ne želi otkriti imena: Jesu li na njegovoj “crnoj listi” ministri Oleg Butković i Marija Vučković?

Tajnoviti Čačić ne želi otkriti imena: Jesu li na njegovoj “crnoj listi” ministri Oleg Butković i Marija Vučković?

Predsjednik Narodne stranke Reformisti, Radimir Čačić, u Dnevniku N1 komentirao je izjavu premijera Andreja Plenkovića da mu se nije požalio da netko u Vladi ne radi dobro, kao i situaciju s ministrom Vilijem Berošem.

“Ne znam što je poručio Andrej Plenković, ali ne kadroviram po Vladi”, rekao je Radimir Čačić i dodao: “Sve što je premijer rekao, rekao je istinu. Sve što imam za reći, kažem, to zna i premijer i javnost. Kad imam primjedbe, iznesem ih prvo onima kojima trebam, a onda i javno. Cijela ova priča standardni je proizvod naših trećerazrednih novinara u dijelovima gdje su takvi. Jasno je da takvih i među političarima, ali to nije isprika za bezobrazno laganje.”

“Bio sam jasan”, dodaje Čačić: “Niti jednom nikome osim tim članovima s kojima nisam zadovoljan, nisam to rekao. Andrej ima pravo kad kaže da njemu to nisam rekao.”

Međutim, nije htio otkriti s kime to nije bio zadovoljan: “Kad ja odlučim, onda ću vam to reći bez vašeg pitanja.”

“Sad mogu reći da neke javne tvrtke za koje odgovaraju i ministri, nisu ni blizu zadovoljavajućeg, npr. Hrvatske šume i Hrvatske željeznice. S tim predsjednicima uprava nisam zadovoljan”, pojasnio je.  Je li time  zapravo neizravno rekao da nije zadovoljan s ministrom prometa Olegom Butkovićem i  ministricom poljorivrede Marijom  Vučković?  Nije bio do kraja jasan, ali  je moguće da je  mislio  na njih.

Komentirajući inicijativu za opoziv ministra Vilija Beroša, rekao je:

“Interpretacija blage veze s mojim riječima nema. Prestar sam za takve gluposti. Kad su me zvali za Beroša, rekao sam da na razini Vlade postoji niz ljudi s kojima nismo dovoljno zadovoljni, a neki od njih, obrazložio sam da se radi o nižim razinama, su nesposobni za svoj posao. Beroš nije tema koju želimo razmatrati jer s ministrom smo mi kao Reformisti smo zadovoljni.”

Foto: Hina