AFERA MASKA: Ministre Beroš, nisu bitne dvije kune: Ovdje je riječ o vašoj bahatosti

AFERA MASKA: Ministre Beroš, nisu bitne dvije kune: Ovdje je riječ o vašoj bahatosti

Ministar zdravstva, Vili Beroš, u Virovitičko-podravskoj županiji ponovno se osvrnuo na incident u kafiću u Zadru.

Zar mislite da bih kao ministar u Vladi republike Hrvatske ostao nekome dužan 2 kune? Naravno da nisam dužan. Incidenta nije bilo, to što sad neki žele od toga napraviti priču i svesti sve na dvije kune, kriva je poruka. Naravno da nisam ostao dužan dvije kune, ja sam se i jutros čuo s vlasnikom kafića, rekao je Beroš, javlja N1.

Važna je slika koju šaljemo prema svijetu i prema našim turistima. Kakav bih ministar zdravstva bio da sam ostao sjediti u tom kafiću, sa stranim gostima koji su čak imali maske, doduše ispod nosa, a da su konobari koji poslužuju bez maske. Stoga sam vrlo lijepo, pristojno pokušao zamoliti da se maske stave, međutim nije mojoj molbi udovoljeno. Dapače, ispričavam se ako je djelatnica imala zdravstvene tegobe i stvarno moja isprika njoj. Međutim, imala mi je priliku to reći na licu mjesta, pa to nije napravila. Nadalje, druga njena kolegica također nije nosila masku, ima li i ona zdravstvene tegobe? Nećemo sada polemizirati, nisam ja bitan, nije ni bitno te dvije kune, iako me kao čovjeka to boli, jer to nikad ne bih napravio. Bitna je poruka koju šaljemo, tamo su bili gosti, koji gledaju našu zemlju kroz takvo postupanje. Želimo poslati poruku sigurnosti, a to možemo najbolje pridržavajući se epidemioloških mjera, rekao je Beroš.

Nadalje, jučer tijekom večeri se priča razvijala dalje, pa su neki postavljali pitanje moraju li djelatnici nositi maske na otvorenom. Naputci Stožera vrlo su jasni. Ako nekome priđete bliže od dva metra ili metar i pol, a to morate ako poslužujete goste, potrebno je nositi maske i to i zbog svoje zaštite i zaštite drugih. To je poruka koju trebamo poslati, rekao je Beroš.

Kao čovjek, liječnik, aktualni ministar, ne mogu pristati na priču da me netko optužuje da nisam platio dvije kune. Jesam. Piće nisam konzumirao upravo zbog te poruke koju šaljem, rekao je Beroš.

Foto: Hina

Facebook Comments