I dok drugi čekaju, za Frku nema frke. Stan mu je obnovljen

I dok drugi čekaju, za Frku nema frke. Stan mu je obnovljen

Stan od 96 kvadrata u samom centru Zagreba u vlasništvu države koji koristi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka Petešić, ekspresno je obnovljen nakon prvog zagrebačkog potresa u ožujku pretprošle godine, piše tjednik.

Frka-Petešić, naime, već neko vrijeme koristi državni stan od 96 kvadrata na trećem katu zgrade u samom centru Zagreba. Stanom upravlja tvrtka Državne nekretnine, piše Nacional, a prenosi N1.

Kad je Zagreb 22. ožujka 2020. pogodio snažan potres, u većem dijelu stana koji koristi šef Plenkovićevog ureda se nije moglo živjeti zbog oštećenja. Frka-Petešić, piše Nacional, nije morao dugo čekati na obnovu.

Naime, tvrtka Državne nekretnine je u kratkom roku raspisala jednostavnu javnu nabavu za obnovu stana.

Već 5. svibnja 2020., oko mjesec i pol nakon potresa, sklopljen je ugovor po provedenoj jednostavnoj nabavi za sanaciju stana u kojem živi Frka-Petešić na iznos od 123.572 kune, a mjesec i pol dana nakon toga, 25. lipnja 2020., i ugovor na iznos od 32.065 kuna.

Glasnogovornik vlade Marko Milić Nacionalu je rekao da “Frka-Petešić nije upoznat s visinom troškova obnove niti je sudjelovao u procesu obnove zgrade i stana, što su vodili zajednica vlasnika i Državne nekretnine”.

oglasio se i sam Frka Petešić. Evo što je o tome kazao:

‘Nije točno da je stan prvi obnovljen. Nakon potresa u Zagrebu u zgradi u kojoj živim suvlasnici su se okupili, zahvaljujući okolnosti da je jedan od suvlasnika bračni par Ćurić koji je građevinar, koji je okupio stanare da krenu u konstrukcijsku obnovu. Jedan od stanova je u vlasništvu Državnih nekretnina i oni su uključili i njih kao suvlasnika kako bi mogli krenuti u cjelovitu obnovu’, kazao je Frka Petešić, a prenosi tportal.

Foto: Hina