I dok Plenković na kavu zove i one koji ga vrijeđaju predstavnnike Komore socijalnih radnika ignorira i ne želi primiti

I dok Plenković na kavu zove i one koji ga vrijeđaju predstavnnike Komore socijalnih radnika ignorira i ne želi primiti

Komora socijalnih radnika tvrdi da je glas korisnika i struke, koji su u javnoj raspravi predala više od 2400 komentara na set Zakona o socijalnoj skrbi ministra Josipa Aladrovića, i dalje ignoriran. Zbog toga su dva puta službenim dopisom i jednom otvorenim pismom apelirali za hitan sastanak s premijerom Andrejem Plenković, no odgovora, kažu, i dalje nema. Pitaju se bi li ih premijer pozvao na kavu da ga vrijeđaju.

Priopćenje Komore socijalnh radnika prenosimo u cjelosti:

Nažalost, glas korisnika i struke koja je u javnoj raspravi predala više od 2400 komentara na set Zakona o socijalnoj skrbi ministra Aladrovića, i dalje je ignoriran.

Zbog ministra Aladrovića, koji je grubo ponizio i izigrao predstavnike akademske zajednice, udruženja korisnika kao i pet stručnih komora, dva puta smo službenim dopisom i jednim otvorenim pismom apelirali za hitan sastanak s premijerom Plenkovićem, no odgovora i dalje nema.

Prema svemu sudeći, vladajuća većina ima u planu, bez prihvaćanja sugestija s terena, u drugom čitanju, vrlo skoro potvrditi štetnu „bleformu“ ministra Aladrovića.

Nije bitna čak ni činjenica da su ministrovi prijedlozi protuustavni, a očito ni činjenica da je ta ista vladajuća većina u Saboru izglasala Nacionalnu razvojnu strategiju RH do 2030. godine koja je u potpunosti kontradiktorna ovom prijedlogu “bleforme”.

Grubo smo izigrani i poniženi što nas navodi na zaključak da ne postoji želja za pravom reformom, za koju se zalažemo godinama i da se ne čuje glas socijalnih radnika, pravobraniteljica, akademske zajednice, stručnih komora i udruga koje skrbe za osobe s invaliditetom, beskućnike, obitelji u riziku i siromašne.

Jesmo li trebali vrijeđati da nas premijer pozove na kavu? Vrijeđati nećemo, ali nećemo ni odustati. Zato ga ponovno pozivamo da sjedne s nama za stol i posluša glas struke”, stoji u priopćenju koje potpisuju Antun Ilijaš i Štefica Karačić iz Hrvatske komore socijalnih radnika i Hrvatska udruge socijalnih radnika.

Foto: Hina