I Marin Miletić “sasjekao” voditelje: Jako, jako loše. Bez osjećaja za kult repke, bez filinga za ulicu. Je li to netko namjerno napravio?

I Marin Miletić “sasjekao” voditelje: Jako, jako loše. Bez osjećaja za kult repke, bez filinga za ulicu. Je li to netko namjerno napravio?

Zastupnik Mosta Marin Miletić komentira je veličanstven doček Vatrenih u Zagrebu, ali i uputio kritiku voditeljima koji se nisu snašli u svojoj ulozi.

“Predivna posebna večer nas Hrvata danas u Zagrebu s ipak nedoraslim voditeljima za ovako nešto veličanstveno i nabijeno emocijama kao što je uspjeh nogometne repke . Veći dio dana proveo sam s ljudima po Zagrebu. Ogromne emocije, domoljubni naboj veličanstven. Ponos ogroman na Hrvatsku!

Na našu nogometnu reprezentaciju, na Dalića i sve momke, cijeli stožer! Srce ko Velebit. Cuga ide iz ruke u ruku, pije se, pjesma se ori. Skup veličanstven. Virus je nestao, nema ga više otkako je počeo rat u Ukrajini. Svi smo sretni, stisnuti. Ne postoje maske, gluposti. Grlimo se, uživamo.

Otišao sam oko 20.20 probijem se od Trga do sredine Ilice, rijeke, rijeke ljudi. Na tisuće i tisuće. Tipkam ovako “vruć” status. Jedina sjena večerašnjem skupu su potpuno nedorasli voditelji. Muškom voditelju je valjda jedina fora bila: Ovdje nitko nije normalan. Iako je nama navijačima ovo fora pjesmica, ni mi ju ne volimo pjevati stotine puta u dva sata. Dobacuje mi jedan navijač: “Za ove voditelje na bini mi svi kao da nismo normalni, možda je njima to nenormalno, ali nama je – normalno.” Zanimljivo.

I meni se čini da je tisuće nas večeras baš – normalno. Ženski voditelj je u dimenziji kao da ja vodim kongres nuklearnih fizičara, ta situacija. Jako, jako loše. Bez osjećaja za kult repke, bez filinga za ulicu. Meni je žao da su takvi voditelji bacili sjenu na večer pamćenja.

Ako su organizatori htjeli voditelje MOŽEMO svjetonazora, ili tako sličnog, imamo mi u Rijeci sjajnog Roberta Ferlina. Koji je sličnog svjetonazora, ali čovjek je pravi gospodin, vrhunski voditelj, poznaje nogomet i osjeća narod. Bio bi sjajan! Ovako, baš meni tužno, mnogima čujem jako iritantno.

Ali, nećemo dopustiti da (namjerni) propusti nekih nam naruše osjećaj ponosa. Pjevali smo mi glasno, sami protiv svih, pjesme o Domovini, pjevali smo Lijepa li si, pjevali smo sve one pjesme ljubavi prema svojoj zemlji koje nas čine tako ponosnima. Pozdravljam se s mnogima. Stišćemo si ruke. Oči nam sjaje. Ne od alkohola. Dobro, možda malo i od alkohola. Ali, ustvari – od nade. Od one nade da ćemo uspjeti. Učiniti našu Hrvatsku ponosnom i lijepom ko’ u snovima. Hrvatska, ljubavi naša”, ističe Marin Miletić.

Foto: Hina