I ministar Fuchs pokleknuo pod pritiscima: Zagrebački učenici prelaze na online nastavu

I ministar Fuchs pokleknuo pod pritiscima: Zagrebački učenici prelaze na online nastavu

Ministar znanosti i obrazovanja  Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezano uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Kaže kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali kako je odaziv tamo bio svega 20 posto.

Ipak, ministar se nada da će ova nova kampnja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs, prenosi N1.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da ćemo u dogovoru sa Gradom Zagreb i Zagrebačkom županiji, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji su pozitivni, ali svejedno ćemo preći na C model”, kazao je ministar.

Foto: Hina