I Ranko Ostojić želi postati predsjednik SDP-a: Naljutio se na neretvansku skupinu, a spominje i klanove

I Ranko Ostojić želi postati predsjednik SDP-a: Naljutio se na neretvansku skupinu, a spominje i klanove

Bivši saborski zastupnik SDP-a Ranko Ostojić u ponedjeljak je, neposredno prije isteka roka za kandidature u ponoć, e-mailom stranačkoj izbornoj komisiji poslao kandidaturu za predsjednika stranke, potvrdio je Ostojić u utorak ujutro Hini.

Ostojić je aktualni predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije.

Premda je tijekom kandidacijskog roka za isticao kako se neće natjecati za čelno mjesto u stranci kako ne bi naštetio kandidaturi Peđe Grbina nego da će ući samo u utrku za 17-člano Predsjedništvo stranke, Ostojić je u ‘fotofinišu’ ipak odlučio  ući u borbu za vodeće mjesto u najvećoj oporbenoj stranci.

Okidač za tu odluku bila je jučerašnja press-konferencija ‘neretvanske skupine’, koja okuplja mlade SDP-ove gradonačelnika i načelnike, a za koju se očekivalo da će javno dati dati potporu Grbinu.

„Kandidirao sam se u roku koji je naznačen, nakon presice klana koji tvrdi da je protiv klanova. Isti oni koji su do jučer podržavali Peđu Grbina, sada podržavaju samo sebe“, kazao je Ranko Ostojić u kratkoj izjavi za Hinu.

Istaknuo je i da ‘kada budu potvrđene kandidature, onda ćemo biti u prilici suočiti se sa slabostima SDP-a’.

„Jedna od njih je upravo dosljednost i drugarstvo. U jučerašnjem nastupu sam čuo koliko je to nevažno, a trebalo bi biti temelj SDP-a“, pojasnio je Ostojić motive za svoju predsjedničku kandidaturu.

Nakon fijaska SDP-a na parlamentarnim izborima u srpnju i povlačenja tadašnjeg čelnika stranke Davora Bernardića, SDP će 26. rujna po principu ‘jedan član, jedan glas’ birati novo vodstvo – predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Uz Ostojića, kandidature za predsjednika stranke istaknuli su i Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović i Marino Percan.

Foto: Miroslav Lelas/Hina