Igor Peternel odgovorio Daliji Orešković: Partizani su 1945. godine okupirali Zagreb

Igor Peternel odgovorio Daliji Orešković: Partizani su 1945. godine okupirali Zagreb

Josip Jurčević je pitao Plenkovića o izboru kompromitiranih ministara Obuljen Koržinek i Fuchsa.

“Nisam vas puno pratio, pratio sam vas kad mi je Branko rekao da ste nas u jednoj emisiji prozvali izdajnicima i da imate znanstvene dokaze za to. Baš me zanima koji su to izvori, intervjui, fusnote… Još mi je indikativnije da imate informacije o onom što možda radi EPPO ili USKOK u vezi nekih ljudi, kako to znate, da nemate neku krticu koja vam šapće u uši, ja vam znanstveno čestitam”, odgovorio mu je Plenković. Zatim je Dalija Orešković pitala Plenkovića o tome što misli o izjavama domovinca Igora Peternela.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Oglasio se popularni svećenik kojeg je vulgarna Severina lažno optužila i vrijeđala

“O analizi kršenja Ustava, ispada da vam je do Ustava stalo… Ispred vas je Peternel koji govori da je ’45. Zagreb okupiran, a ne oslobođen. Ograđujete li se od tih izjava? Jeste li stvarno pobijedili ili ste poraženi od kvarnih ljudi iz DP-a i je li Hrvatska kapitulirala pred ustavnim vrijednostima?” pitala je Plenkovića Dalija Orešković.

“Vi ste svojedobno trgovanjem utjecajem i napucima Milanovića došli na mjesto predsjednice Povjerenstva o odlučivanju sukoba interesa, tu vaša politička karijera počinje i završava. U svemu što radite nemate ni trunke objektivnosti”, kazao je Plenković, navodeći da je bila na listi koja je podržavala kršitelja Ustava.

Igor Peternel je na društvenim mrežama odgovorio Daliji Orešković.

“Dalija Orešković cijeli dan u Saboru problematizira ustavnost mojih izjava (Trnjanski kresovi) kako je Zagreb 1945. godine okupiran.

Ponavljam da joj bude jasnije- Zagreb nije oslobođen već je okupiran, a Dalijini osloboditelji su svoje žrtve sustavno 45 godina oslobađali života, imovine, zdravlja, slobode i osnovnih ljudskih prava.

Predlažem gospođi Orešković da me prijavi Ustavnom sudu”, ističe Igor Peternel.

Foto: Hina