Ilija je biciklom prešao u Bosnu i Hercegovinu: Otad mu se gubi svaki trag

Ilija je biciklom prešao u Bosnu i Hercegovinu: Otad mu se gubi svaki trag

Ilija Vrdoljak je početkom kolovoza prošle godine na biciklu prešao granicu u Slavonskom Brodu, te mu se od tada gubi svaki trag. Ovo nije prvi put da pišemo o njemu, no kako sada doznajemo, za njim se još traga.

“Zadnji put je viđen 4.8.2022. godine, prešao je granicu u Bosanskom Brodu, otišao je prema Odžaku te je viđen u Modriči. Prema zadnjoj snimci 4.8. u 22 sata vidi se kako izlazi iz sela Vukosavlje koje se nalazi između Modriča i Odžaka. Tamo je pitao ljude put, i vidi se kako odlazi put Odžaka”, govori nam njegova kćerka, Valentina Vrdoljak Jurić.

Na stranici Nestali policija navodi kako se Ilija “odvezao biciklom u namjeri odlaska u Bosnu i Hercegovinu”. Kažu i kako je u trenutku nestanka bio odjeven u plavu kratku košulju s prugama, plave hlače i plave papuče.

“Cijeli taj dio sam obišla s mužem. Na tom dijelu je granica između Republike Srpske i Federacije BiH, vozali su me od jedne policije do druge. Jedni ne smiju ovdje, drugi ne smiju tamo. Ogorčena sam situacijom da se za neke Ministarstvo zauzima, a za neke ne”, ističe Valentina, javlja RTL.

Pitali smo i Policijsku upravu brodsko-posavsku što je učinila po ovom pitanju:

“Obavještavamo vas da je Policijska uprava brodsko-posavska poduzela sve mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog. Utvrđeno je da je isti prešao državnu granicu, otišavši u susjednu Bosnu i Hercegovinu, te nije evidentiran povratak u Republiku Hrvatsku”, kazali su nam.

Dodali su i da su, budući da je Ilija nestao na području Bosne i Hercegovine, kontaktirali policiju na međunarodnoj razini putem Službe za međunarodnu policijsku suradnju. Kako tvrde upoznat je i Interpol Sarajevo.

“Iz susjedne Bosne i Hercegovine, stigla je obavijest da su isti poduzeli mjere traganja, te će nas u slučaju novih saznanja obavijestiti”, kazali su.

S druge strane, kćer i dalje aktivno traga za ocem. “Nema gdje i kome nisam kucala na vrata. Slala sam mailove Božinoviću, Grliću-Radmanu. Za jednog penzića koji je otišao u Bosnu kupiti stvari, jer su tamo jeftinije, nitko nema interes”, razočarano govori.

“Razumijem, prošlo je puno vremena, moram sebi priznati da je on vjerojatno i pokojni, ali da nema tijela, da nema bicikla, ne mogu razumjeti”, dodala je.

Kako nam govori najviše je boli to što u Republici Hrvatskoj nitko ništa ne poduzima.

“Ne znam što ću dalje. Mama je jako loše, nitko od naših institucija ju nije posjetio. Ne znam ni sama što dalje”, kazala je razočarano Valentina.

Foto: Nestali.hr