Imotski podiže spomenik Mercedesu: Stiže delegacija iz Stuttgarta s četrnaest “merđaša”

Imotski podiže spomenik Mercedesu: Stiže delegacija iz Stuttgarta s četrnaest “merđaša”

Dugo očekivana izgradnja spomenika Mercedesu, kultnom prijevoznom sredstvu mnogih Imoćana, konačno kreće u realizaciju.

I to ne tek tako, kako su mnogi očekivali, jer to će Imoćani učiniti sa stilom, rekli bismo i spektakularno.

Idemo redom. U nedjelju, 19. svibnja, u organizaciji Oldtimer kluba Imotski otvara se ispred zgrade Grada u Imotskom izložba starih Mercedesa, o kojoj nam je nešto više rekao agilni predsjednik toga kluba Ivan Topić Nota.

– Neće to biti bilo kakva izložba, nego izložba sa stilom. U goste nam dolaze članovi poznatog Oltimer kluba Stuttgart iz istoimenoga grada u Njemačkoj, gdje je srce Mercedesa, i dovoze četrnaest unikatnih primjeraka “merđaša”, koje će predstaviti Imoćanima kao zahvalu što smo mi desetljećima cijenili njihov najveći brend.

Osim njih, tu će se naći i tridesetak naših starih Mercedesa iz Imotske krajine, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon izložbe idemo u promenadnu vožnju ulicama Imotskog na jedno, u budućnosti, kultno imotsko mjesto. Riječ je o lokaciji na kojoj ćemo simbolično početi radove na izgradnji spomenika Mercedesu, prvom takvom u ovom dijelu Europe, a mislim i šire. Makete i projekti su gotovi, lokacija je izvrsna i nemamo više što čekati – veli naš sugovornik i nastavlja:

– Kultna 115-estica izniknut će u pravom imotskom kamenu u svojoj naravnoj veličini. I ne samo kao simbol Mercedesu, nego kao simbolu našeg čovjeka, koji je tvrd kao kamen i zna koji auto treba voziti.

Dakako, po našu domaćinsku, goste ćemo počastiti, kako to i priliči, domaćim specijalitetima. Smatramo da je to lijepa prezentacija našeg Imotskog i Imotske krajine – referirao nam je nedjeljni raspored Ivan Topić Nota.

Foto: Radio Imotski