INCIDENT NA RUJEVICI: Marko Livaja objasnio zašto neće igrati za Hrvatsku

INCIDENT NA RUJEVICI: Marko Livaja  objasnio zašto neće igrati za Hrvatsku

Marko Livaja odlučio je da neće igrati za Hrvatsku na završnici Lige nacija idućeg tjedna. Najbolji igrač HNL-a vatrene napušta nakon jučerašnjeg incidenta na treningu na Rujevici.

Događaj s više od tisuću gledatelja pretvorio se u sve samo ne u ono što su očekivali. Dok su se igrači dodavali loptom, jedan je gledatelj Livaji dobacio: “Što se ne trudiš, konjino” i “J… ti majku.” Napadač Hajduka nije izdržao i popeo se na ogradu da bi mu odgovorio uz povike: “Šta je, šta je, šta hoćeš?”, javlja Večernji list.

Livaja danas nije bio na treningu, a s javnosti je podijelio svoja razmišljanja i objasnio zašto se povlači.

– Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član – izjavio je Marko Livaja.

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da Livaja ostaje u njegovim planovima iz čega proizlazi da ga neće biti samo na utakmicama Lige nacija. Hrvatska u srijedu u polufinalu igra s Nizozemskom u Rotterdamu.

Na slici: Iris i Marko Livaja

Foto: Hina