Incident u Sarajevu: Nekoliko mladića upalo u katedralu za vrijeme mise i počelo uzvikivati: “Bajram barećula“

Incident u Sarajevu: Nekoliko mladića upalo u katedralu za vrijeme mise i počelo uzvikivati:  “Bajram barećula“

U nedjelju u osam sati u sarajevskoj katedrali Srca Isusova tijekom jutarnje mise dogodio se incident. Skupina od tri – četiri mladića ušla je u katedralu za vrijeme mise koju je predvodio katedralni župnik i profesor na KBF-u dr. vlč. Oliver Jurišić. Kratko su sjeli u zadnje klupe na desnoj strani, a onda tijekom propovijedi ustali i krenuvši prema izlaznim vratima s podsmijehom povikali “Bajram barećula“ te napustili crkvu.

Nakon toga mladići su istrčali iz katedrale. Neslužbeno saznajemo da su svoj čin snimali kako bi se “pohvalili” svojim prijateljima na društvenim mrežama, piše Crna-Hronika.

Muslimani diljem svijeta jučer slave Kurban-bajram, pa se pretpostavlja da su mladići upravo nakon klanjanog Bajram-namaza (koji se, kako je objavila Islamska zajednica u BiH, klanja u 5:41 sata) došli u sarajevsku katedralu kako bi se “pravili važnim” te javnosti pokazali svoj neodgoj.

Portal Radiosarajevo.ba je kontaktirao MUP KS kako bi provjerili imaju li saznanja vezana za ovaj slučaj, a tamo su kazali da incident nije prijavljen.

Komentari ispod objave na Instagramu govore da je ovaj incident sigurno povrijedio prave Sarajlije.

“Nisu mladići, to su papci” “Svim katolicima isprika u ime pravih Sarajaca. I policija treba pod hitno reagirati!”, “Ovo se nikada nije dogodilo u Sarajevu niti u bilo kojoj bogomolji”, “Pravi Sarajlija to nikada ne bi napravio, kao ni njegova djeca. Ovo su neki od komentara.

Foto: Hina