Ispitan pripadnik HGSS-a koji je na Platku dobio udarac u glavu: Odlazim na neurološke pretrage

Ispitan pripadnik HGSS-a koji je na Platku dobio udarac u glavu: Odlazim na neurološke pretrage

Riječko Općinsko državno odvjetništvo zbog incidenta na Platku otvorilo je istragu protiv 21-ogodišnjaka zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju. Odnosi se to na napadača koji je s leđa prišao HGSS-ovcu i Udario ga nogom u glavu, a njegov nam je odvjetnik potvrdio kako nema saznanja o mogućem prIvođenju branjenika. RTL Danas doznaje kako je odvjetništvo počelo s ispitivanjima, pa je jutros tako kod njih bio i Ozlijeđeni HGSS-ovac. Po završetku, ekskluzivno je s njime razgovarala Maja Brkljača.

Ispred Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci ekskluzivno za razgovarali smo s Markom Grgačevićem, žrtvom napada na Platku i članom HGSS-a Stanice Rijeka.

U razgovoru nam je Grgačević rekao kako je na ispitivanje pozvan kao žrtva. “Bio sam s tužiteljicom 30-40 minuta”, kazao je Grgačević, javlja RTL.

Na pitanje o tome misli li je li ovo njegovo posljednje saslušanje i je li netko danas to spominjao odgovorio je: “Nadam se da je ovo moje zadnje saslušanje odnosno svjedočenje. Nitko to nije spominjao”.

Grgačević je priznao je i kako mu je sve ovo dosta traumatično.

“Ne znam što bih rekao. Odlazim na neurološke pretrage. Još uvijek ne bih govorio o detaljima. Vidjet ćemo sve za nekoliko dana kada nalazi budu gotovi pa da to riješimo”, istaknuo je Grgačević.

“Mislim da je ova situacija svima stresna. Svima oko mene i meni samom. Ipak, mislim da će svemu tome pomalo doći kraj”, rekao je Grgačević.

U Rijeci, u središtu grada, na Korzu u srijedu će se, 8. siječnja, održati miran prosvjed na kako bi se glasno i jasno reklo ne bilo kakvom obliku nasilja.

Na slici: Marko Grgačević

Foto: Facebook