Ivan Pernar: Hrvatski mediji su se naslađivali meni. A sada je sutkinja i njima zabranila prijenos suđenja

Ivan Pernar: Hrvatski mediji su  se naslađivali meni. A  sada je sutkinja i njima zabranila prijenos suđenja

Drugi je dan suđenja hrvatski posvojiteljima na Visokom kaznenom sudu u Ndoli na kojem se očekuje ispitivanje svjedoka tužiteljstva. Hrvati su došli na sud, a ročište počinje oko 10 sati. Jučer su ispitana tri svjedoka.

Novinarima u sudnici rečeno je da isključe mobitele dok se postupak ne završi. Naime, sutkinja Mulanda opomenula ih zbog ‘tipkanja‘ u tijeku sudskog procesa i kazala kako je obaviještena da hrvatski mediji izvještavaju naciju o situaciji dok traje sudski postupak, javlja Jutarnji list.

Odluku sutkinje komentirao je i Ivan Pernar.

“Odvjetnici optuženih su jučer izveli manevar s ciljem moje diskreditacije jer sam uživo prenosio što se zbiva na suđenju.Trik je bio u tome što su oni znali da je u Zambiji prenošenje zbivanja na ročištu moguće tek nakon završetka istog.

I naravno, sutkinja je rekla da to nije uredu i svi mediji u Hrvatskoj koji su TAKOĐER UŽIVO PRENOSILI što se tamo događa su se zgražali nadamnom s pričom evo kakav je to svjedok.

Da bi danas sutkinja rekla hej – pa i hrvatski mediji sve prenose uživo i zabranila im to. Na kraju će rezultat prigovora odvjetnika optuženika rezultirati uskratom uživog praćenja istog.

Ali glavna stvar koja je iznenadila medije jest da zambijsko pravosuđe jednako tretira sve subjekte koji imaju neku vrstu interesa u postupku.

U Hrvatskoj mediji vjeruju da oni mogu ono što nitko drugi ne može, ali sud u Zambiji im je rekao, Pernar ne može, ali ne možete ni vi!

Međutim, iako su se oni naslađivali tom zabranom, meni je žao zbog nje jer ni ja sad ne mogu pratit uživo tijek suđenja”, istaknuo je Pernar.