Ivan Pernar likuje: Ministar Grlić Radman više ne brani optuženike u Zambiji, a odrekli su ih se i možemovci

Ivan Pernar likuje: Ministar Grlić Radman više ne brani optuženike u Zambiji, a odrekli su ih se i možemovci

Bivši zastupnik Ivan Pernar komentirao je izjavu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana o sudskom procesu koji se vodi protiv osmero Hrvata u Zambiji.

“Radmanova izjava da pružaju konzularnu pomoć optuženima za trgovinu djecom zato jer pružaju takvu vrstu pomoći svim HR državljanima neovisno o tome za kakva kaznena djela su optuženi, značajno se razlikuje od njegovih prethodnih izjava u kojima je govorio da oni nisu za ništa krivi i da ih treba pustit.

Time postaje jasno, da nakon što su ih prestali branit Možemosi, da ih više ne brani ni MVEP.Zato index pušta izjavu Magićeve majke, jer vjerojatno nitko drugi ne želi javno stati iza njih i insistirati da oni nisu krivi.Razlog za to je po mom sudu strah od mogućeg nepovoljnog ishoda suđenja. U tom slučaju će se svi koji su ih branili izvrgnuti teškoj javnoj sramoti.

Naravno, postoji mogućnost i da ih sud oslobodi, ali nitko ne želi riskirati. Svima je jasno da je situacija krajnje ozbiljna. Jedini koji ih trenutno javno brane su članovi njihovih obitelji, a oni valjda više nemaju što za izgubiti.

Međutim, braniti ih na način da mene omalovažavaju neću dozvoliti i javno ću prozvati svakog od njih tko uzme moje ime u svoja usta”, istaknuo je Ivan Pernar.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman za RTL Danas je rekao da prate slučaj Hrvata u Zambiji.

“Tamo su naši predstavnici iz veleposlanstva”, kazao je Grlić Radman koji nije htio komentirati činjenicu da će se Ivan Pernar pojaviti u svojstvu svjedoka.

“Tužiteljstvo može pozvati koga god želi. To je pravosudni postupak. Možemo samo pojačati zaštitu interesa hrvatskih državljana kroz bolje informacije i njihova prava preko odvjetnika. Naša obveza je zaštita hrvatskih državljana gdje god bili i za što god bili optuženi”, rekao je ministar.