Ivan Pernar stigao u Zambiju: Javio sam Bujancu da ću strolati novinare. A evo zašto sam to učinio

Ivan Pernar stigao u Zambiju: Javio sam Bujancu da ću strolati novinare. A evo zašto sam to učinio

Bivši zastupnik Ivan Pernar stigao je u Zambiji. Objavio je fotografiju iz Ndole i napisao post u kojemu je kritizirao medije.

“Pozdrav iz Mariott hotela u Ndoli! Sutra idem na sud sa svim saznanjima koja se u Hrvatskoj rukama i nogama zataškavaju!!

Mogu samo zamisliti osjećaje u srcima novinara kad su čuli dezinformaciju da me Zambija ne pušta u državu.

Nemam sumnje da je nastalo veliko oduševljenje, možda se u tim ranim jutarnjim satima otvorio i koji šampanjac, uzviknuo koji krik istinskog veselja ili pustila koja suza radosnica.

Jedna redakcija je prepisivala naslov od druge, a ja…?

Strpljivo sam čekao da svi napišu da ne dolazim, da je moja misija propala, da nema ništa od Ndole i svjedočenja, postavljanja pitanja i traženja odgovora.

Najviše od svega zanimala me reakcija vas ovdje, hoćete li izgubiti vjeru i povjerovati u to da je cijela akcija bila uzaludna ili ćete se osloniti na Boga uz vjeru da će sve biti onako kako treba.

Ivan Pernar u Ndoli

U jednom trenutku počele su mi i uvrede stizati u inbox, a neki su se pitali jesam li uopće došao da Zambije ili sam vas sve skupa prevario.

Međutim, onaj osjećaj i entuzijazam u trenutku kad sam u Bujici to najavio, nije mogao biti lažan, to se ne može glumiti, fejkati. Mi smo u tom trenutku stvarno bili jedno srce i jedan duh.

Ali reći ću i ovaj podatak, javio sam Bujancu, nemoj past na foru, strolat ćemo novinare neka opet prenose laži kao što ih bez imalo srama i grizodušja prenose i protekla 2 mjeseca.

Cilj operacije Z nije samo otkriti istinu nego i slomiti vjeru građana u medije koji su ih lagali, koji ih lažu i koji će ih lagati i u budućnosti.

Najteže mi je bilo šutjeti i ne reći nikome od vas koji ste u tim prijelomnim trenucima posrnuli u vjeri i pali u malodušje, a to ne zato jer vam nisam htio reći istinu, nego jer sam znao foru od Bujanca, jednom mi je rekao, Ivane, kad meni netko kaže nemoj nikom reć, ja to odmah svima kažem. Znao sam da bi tako i vi, da se takva spektakularna informacija ne može držati u sebi.

Isto tako, znao sam da će mediji u konačnici morati priznati istinu i javno objaviti – Pernar je stigao u Zambiju.

To će biti težak udarac za sve one koji su se radovali našem neuspjehu.

Ako se pitate zašto sam plasirao tu laž, odgovor je u tome što sam znao da se iz petnih žila trude spriječiti moj dolazak, da čine sve što mogu da spriječe neizbježno. Kako bi izgubili dragocjeno vrijeme, dao sam im laž koju su htjeli čuti, dok su kroz 2 sata čuli istinu već su bili totalno shrvani, demoralizirani, bezvoljni i zbunjeni da nisu bili u stanju više ništa poduzeti. Slomio sam njihov duh i volju”, ističe Ivan Pernar.

Naslovna fotografija: Ivan Pernar i Velimir Bujanec

Foto: Bujica