Ivan Vilibor Sinčić sasuo drvlje i kamenje na nezavisnog načelnika koji je prešao u HDZ: Evo što ga je razljutilo

Ivan Vilibor Sinčić sasuo drvlje i kamenje na nezavisnog načelnika koji je prešao u HDZ: Evo što ga je razljutilo
Ivan  Vilibor Sinčić prepričao je slučajan razgovor s  nezavisnim načelnikom koji je prešao u HDZ. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.
“Jučer smo, na povratku iz Gline, stali na kavu u jednoj općini Zagrebačke županije. Sasvim slučajno tamo smo sreli načelnika, pobijedio je kao nezavisni, zatim ušao u HDZ. Opravdava se da se ne može bez njih ništa.
Vidio je naš letak za Zagrebačku županiju o pokretanju poljoprivrede (konoplje), otvaranju otkupnih centara i tvornica. I kaže nam da nije problem u tvornicama, već je problem što ljudi ne žele raditi. U svakom drugom slučaju u tom trenu ja bih odustao od rasprave, osim kad je HDZ-ov načelnik u pitanju. Pitam ga zna li da su poljoprivrednici u jednoj Međimurskoj općini ove godine bacili 25.000 tona krumpira? Kaže mi: “Pa dobro, sami su krivi. Što nisu od njega napravili pomfi, pa to prodavali.”
Pitam ga jel svjestan da mali poljoprivrednici nisu ni trgovci, ni vlasnici manufaktura, niti imaju vremena, niti resursa, niti kapaciteta saditi, brati, guliti, rezati, smrzavati… posao poljoprivrednika jest proizvesti poljoprivredni proizvod. Svaki sljedeći korak zadatak je sljedećeg u lancu.
I kažem mu da je županija trebala otvoriti otkupne centre i nekoliko tvornica. Otkupiti taj krumpir i preraditi ga u milijun finalnih proizvoda. A on mi kaže: “Otvorili smo tržište, mi smo premali za to, ne možemo mi ništa.”
Nikad dosad nisam čuo da jedan političar toliko otvoreno ne vjeruje u svoju zemlju, svoje ljude, svoju domovinu.
Onda bolje da nas nema, što će nam političari? Što će nam toliko ministara, načelnika, što će nam Vlada?
U Zagrebačkoj županiji ove izbore HDZ ide s Kožićem. Možete li navesti ijedan razlog zašto bi ijedan stanovnik tim ljudima dao glas”, piše Ivan Vilibor Sinčić.
Foto: Hina