Vrdoljak odgovorio na pitanje je li Brkić kumovao koaliciji između HDZ-a i HNS-a: Ne dao Bog da otvorim tekicu

Vrdoljak odgovorio na pitanje je li Brkić kumovao koaliciji između HDZ-a i HNS-a: Ne dao Bog da otvorim tekicu

Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak izjavio je u nedjelju da će stranka na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, a nakon izbora će razgovarati s onima koji nas neće vraćati u ideološke podjele i Drugi svjetski rat.

Uoči izborne skupštine osječko-baranjskog HNS-a Vrdoljak je tako odgovorio na upite novinara u kakvom je stanju koalicija s HDZ-om i s kime će nakon parlamentarnih izbora ići u koaliciju jer ih se “SDP odrekao, a možda ni glasači HNS-a nisu najbolje prihvatili koaliciju s HDZ-om”, javlja N1.

Nije odgovorio je li Milijan Brkić bio ta spona koja je zagovarala koaliciju s HNS-om, kazao je kako je bilo puno poziva, ali da ni jedan nije bio presudan nego procjena da će Hrvatska ući u ozbiljnu političku krizu.

“Neću se miješati u HDZ-ove unutarstranačke izbore, kao što neću dopustiti da se oni miješaju u HNS-ove unutarstranačke izbore, ali ne dao Bog da otvorim tekicu i kažem tko je sve zvao u vrijeme kada se Hrvatska ozbiljno politički uzdrmavala”, odgovorio je Vrdoljak na pitanje hoće li se dobiti konačan odgovor na goruće pitanje unutarstranačkih izbora u HDZ-u i je li Milijan Brkić bio ta spona koja je zagovarala koaliciju s HNS-om.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments