Ivica Puljak poslao poruku Daliji Orešković: Neka se ona zajedno s Majom Đerek dogovori što žele i što rade

Ivica Puljak poslao poruku Daliji Orešković: Neka se ona zajedno s Majom Đerek dogovori što žele i što rade

Ne smiruju se strasti nakon što je prekinuta suradnja splitskog gradonačelnika i pročelnice za gradsku imovinu. Ivica Puljak za Maju Đerek objavio je da je suspendirana jer je “napravila udar na instituciju gradonačelnika”.

Uzvratila je optužbom da Puljak ne upravlja sustavom koji formalno vodi, nego da to čini njegov savjetnik za odnose s javnošću. O ovoj temi za Dnevnik HRT-a govorio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak. 

Puljak je rekao da uvođenje reda nije počelo s Majom Đerek te da će se nastaviti bez nje u budućnosti. 

– Mi cijenimo pozitivne stvari koje je napravila gospođa Đerek što se tiče stručnog dijela, ali kada se počela miješati i izvan okvira počela ulaziti u političku sferu i kada je počela predlagati odluke koje idu na populistički mlin oporbi, a ne na ono ono što bi bilo korisno gradu Splitu, tada mislimo da je zaista pretjerala, rekao je. 

Što se tiče njegovih savjetnika, rekao je da ga oni savjetuju, ali da on donosi odluke, javlja Dnevnik.hr.

– I za te odluke koje donosim, potpuno preuzimam odgovornost i tako ću raditi u budućnosti, istaknuo je. 

Rekao je da oni žele voditi jednu izbalansiranu politiku koja balansira između socijalnog i izvrsnog.

– I u gradu Splitu i u budućnosti će se dodjeljivati i nastavit će se dodjeljivati socijalni stanovi, koje ćemo povećati i ja se nadam dodjeljivati vrhunskim umjetnicima, liječnicima i znanstvenica da dođu i da ih zadržimo u gradu Splitu, objasnio je.
Na pitanje hoće i mu ovo donijeti političku štetu, rekao je da nitko od njih ne ovisi o politici i da su oni slobodni ljudi.
– Nećemo se baviti jeftinim populizmom, niti ćemo pristajati na njega bez obzira na percepciju i bez obzira na ishod toga. Što se tiče Dalije Orešković, neka se ona zajedno s gospođom Đerek dogovori što želi i što rade. Ako su zajedno odlučile što rade, da se bore protiv mene kao gradonačelnika, to samo znači da je ovo udar jedne službenice na mene kao gradonačelnika, što je nedopustivo, rekao je Puljak.

Što se tiče izbora, rekao je da na izbore stranka Centar ide samostalno.

– Pripremamo program i nadam se da će nam se pridružiti hrabri i razboriti ljudi, rekao je za kraj splitski gradonačelnik.

Foto: Hina