Ivica Relković tvrdi da Plenkoviću treba nova kriza: Njemu treba zastrašivanje birača da bi mu ostavili brod u ruci

Ivica Relković tvrdi da Plenkoviću treba nova kriza: Njemu treba zastrašivanje birača da bi mu ostavili brod u ruci

Ivica Relković, strateg Stranke s imenom i prezimenom, u N1 Studiju uživo govorio je o potencijalu te stranke.

Koaliciju Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokusa, napustilo je šest članova u IX. izbornoj jedinici, kao i Nezavisna lista Zagreb.

Relković ističe kako stranka nije hijerarhijski organizirana. “Stranka s imenom i prezimenom je okupljalište ljudi, ljudi koji mogu napraviti nešto na nacionalnoj razini, ne lokalnih čelnika. Nije klasična stranka.”

Samo stranke koje imaju hijerarhiziranu situaciju stvaraju žetončiće, ustvrdio je Relković. “Čovjek koji ima svoje ja, brani svoje ja. Most se nije raspao, otišli su oni koji Most nisu bili… Žetončići su preskakali upravo iz stranaka”, javlja N1.

Liste će predati među zadnjima, zbog tehničkih nemogućnosti, a imat će, kaže, tri ili četiri žene na listama. Smatra da im nije trebao nitko s estrade, kao što je Most angažirao bračni par Raspudića. “Nestao je protestni centar… Bolje se baviti tom kartom, nego ići na estradu”, kazao je Relković.

“Plenkoviću treba nova kriza, zastrašivanje birača da bi mu ostavili brod u ruci”

Miroslava Škoru ne vidi kao dio izvršne vlasti. Rekao je kako je HDZ mislio da će im postkorona era dati lake izbore, ali se dogodila Josipa Rimac. Za Plenkovića kaže kako nema karte u rukama i mora dokazivati da će biti premijer. “Trebala bi mu nova kriza da kaže kako je Bernardić neće znati voziti. Njemu treba zastrašivanje birača da bi mu ostavili brod u ruci”, poručio je Relković.

Upitan strahuje li od miniranja koalicije zbog ideoloških pitanja, rekao je da “može pucati tako, ali Hrvatska se nalazi u situaciji  ekonomskih pucanja. Ekonomska pitanja je teže spojiti za ono što slijedi. Postizborna bura i oluja bit će nemjerljiva s bilo kojim izborima doasd”, poručio je i dodao kako će pitanja ekonomskog smjera biti ta koja će biti u središtu rasprava.

“Hrvatska se nalazi pred problemom neželje za reforme – to je HDZ i straha od reformi – to je SDP”, rekao je.

Foto: Igor Korokuš/Hina