Ivica Puljak s velikim veseljem pjeva ustaške pjesme: Ne sjećam se toga. Stvarno se ne sjećam

Ivica Puljak s velikim veseljem pjeva ustaške pjesme: Ne sjećam se toga. Stvarno se ne sjećam

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja ustaških simbola. Posljednji put učinio je to nedavno – 10. travnja kada je rođendan NDH slavio predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik, pukovnik Marko Skejo, koji je u svom govoru branio pozdrav “Za dom spremni” ističući kako se “tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države”. Pripadnici Udruge 9. bojne HOS-a na odorama su nosili obilježje s natpisom “Za dom spremni”.

Puljak, koji prema anketama ima realne šanse ući u drugi krug gradonačelničkih izbora, rekao je tada da najoštrije osuđuje svako veličanje ustaške ideologije, javlja Jutarnji list.

– Građani Splita su uvijek bili i uvijek će biti ponosni na svoju antifašističku prošlost. To je neupitna i neizbrisiva vrijednost – poručio je Puljak.

Jutarnji list objavio je video u kojem Puljak pjeva najžešće ustaške pjesma o Paveliću i ustašama.

Snimka je nastala 27. kolovoza 1994. godine na svabi Alene i Ante Tonkovića, a na kojoj je tada 25-godišnji Ivica Puljak bio kum mladoženji.

Sjećate li se da ste na toj svadbi pjevali, skupa s mladoženjom, ustaške pjesme?

– Ne sjećam se toga. Stvarno se ne sjećam, davno je to bio. Bio sam mlad tada… Ja sam drugačiji čovjek sada nego što sam bio u to vrijeme. Poslije toga živio sam i školovao se vani, vidio svijeta – rekao je za Jutarnji list Ivica Puljak. Kandidat za gradonačelnika Splita kaže da mu je užasno žao (zbog toga što je na toj svadbi pjevao ustaške pjesme, nap. a.).

– Stvarno mi je žao zbog toga. Na to sigurno ne mogu biti ponosan. To, apsolutno, ne želim niti mogu opravdati – poručio je Ivica Puljak.