Ivo Josipović uništio tri stola i šest stolaca: Je li bio na mobitelu?

Ivo Josipović uništio tri stola i šest stolaca:  Je li bio na mobitelu?

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u nedjelju navečer oko 22 sata zabio se automobilom u terasu kafića u centru Zagreba. Policijskim izvještaj kasnije je pokazao da u krvi nije imao alkohola, a do nesreće je, čini se došlo nepažnjom.

No, nije sve bilo tako bezazleno. Vlasnik kafića u čiju terasu se zabio Ivo Josipović, ispričao je da je vozilo srušilo “tri od šest stolova i stolce, a za stolovima pored sjedile su dvije buduće studentice koje su u Zagreb došle zbog prijemnog ispita na fakultetu”. Ovo im je sigurno bio šokantni susret s metropolom u kojoj bi od jeseni trebale studirati.

Vlasnik kafić Željko Drmić kaže da mu nije jasno kako Josipović nije vidio terasu koja se prostire na dva parkirna mjesta. “Ne znamo je li bio na mobitelu ili slično, izašli smo tek kad se čula silina udarca i kad se željezo počelo savijati”, dodao je.

Štetu je procijenio na oko četiri tisuće eura. “Uništio mi je tri stola, šest stolaca, polomio blokove na kojima je terasa … stolovi su od teškog željeza, jedan se dio odlomio i slomio gostu kotač na biciklu pa i to sad ja moram nadoknaditi”, žali se Drmić, piše Jutarni list, i dodaje da mu je ipak “najviše žao studentica koje su se došle opustiti prije stresnog prijemnog, a na kraju su ovo doživjele”. Kaže i da im se Josipović nije ni obratio. “Cure su mlade, došle su u Zagreb jer imaju prijemni. Pale su na pod od udarca i šoka. Ja sam ih odmah ponudio vodom i pitao ih trebaju li hitnu pomoć” dodaje.

Policija je vrlo brzo došla na mjesto nesreće, a Josipović je odmah rekao da će nadoknaditi štetu. Učinjen je i alkotest, koji je pokazao nula promila alkohola u krvi.

Odmah mu je određena kazna od 1500 kuna zbog izazivanja prometne nesreće. “Platio sam na licu mjesta, pa sam platio samo polovicu tog iznosa“, rekao je Josipović za Jutarnji. Objasnio je i što se dogodilo. “Krenuo sam se prestrojavati i nisam uočio plastičnu prozirnu ogradu”.

Policija je očevidom utvrdila također i da bivši predsjednik nije koristio mobitel tijekom vožnje već da je uzrok nesreće “neprilagođena brzina kretanja vozila stanju ceste”. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih, a nastala je materijalna šteta.

Foto: Hina