Izbornik Zlatko Dalić prezadovoljan: Konačno je pala i ukleta Francuska

Izbornik Zlatko Dalić prezadovoljan:  Konačno je pala i ukleta Francuska

Hrvatska je pobijedila Francusku 1:0 u Ligi nacija, a nakon utakmice zadovoljstvo nije krio Zlatko Dalić.

Dalić je prvi hrvatski izbornik koji je uspio pobijediti jaku Francusku i to pred 80 tisuća njihovih navijača.

Nakon utakmice Dalić je iznio svoje dojmove, nije skrivao sreću, javlja Dnevnik.hr.

”Jesu, pali su. Zasluženo smo dobili, nakon 0:3 u Osijeku ovako se vratiti protiv svjetskih prvaka i najjače momčadi u Europi, borili smo se i parirali.

Ispada da nam je Liga nacija donijela puno, ali najveći problem je četiri utakmice u deset dana. Sada kada pogledamo, u sjajnoj smo situaciji i sve je u našim rukama”, rekao je Dalić.

Imate li popis za Katar u glavi?

”Šest mjeseci je do SP, ovi dečki koji su u danas igrali u zadnjoj liniji su tu, ne mogu ih preskočiti za Katar, Stanišić, Erlić i Šutalo. Juranović je pokazao da može na lijevom beku. Ako oni ovako nastave, to je to”, rekao je Dalić.

Pogodak vrijedan tri boda zabio je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, i to već u 5. minuti susreta.

“Hvala bogu da smo napokon došli do prve pobjede protiv njih. Sretni smo zbog pobjede, ali i načina na koji smo došli do te pobjede. Zaslužili smo ovo”, kazao je kapetan Vatrenih pa dodao:

“Oni su nam bili crna mačka. Uvijek smo bili blizu. Dosta dobrih utakmica smo odigrali protiv njih, ali nikako ih nismo uspjeli pobijediti. Napokon se to dogodilo. Sigurno da je ovo jedna od dražih pobjeda”.

Iako je Hrvatska stigla do velikih sedam bodova nakon četiri kola Lige nacija, kapetan je još jednom ponovio što ga smeta kod ovog natjecanja:

“Puno nam znači ovaj rezultat, posljednja tri rezultata isto tako. Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna. Meni samo smeta pretrpanost i termin ovih utakmica. Nakon ovakve sezone odigrati četiri utakmice u deset dana je nehumano. Svaka utakmica je važna u ovom dresu, u svakoj moraš dati maksimum. Mislim da smo u ove četiri utakmice dali maksimum, zaslužili smo ovih sedam bodova”.

Za kraj, Modrić je posebno pohvalio tri nova lica u reprezentaciji – Josipa Šutala, Martina Erlića i Josipa Stanišića koji su odigrali fantastičnu utakmicu protiv Francuske.

“Definitivno, svaka im čast. Odigrali su tri vrhunske utakmice. Neka nastave ovako. Pokazali su da su s pravom tu, da se mnogu nositi sa zvijezdama, s velikim igračima. Odigrali su fenomenalno, i Juranović na lijevom beku. Treba im čestitati kakav su karakter i osobnost pokazali”, zaključio je kapetan.

Foto: Hina