Izgleda da se Australija ipak nije usudila protjerati Novaka Đokovića: Evo s kim će Srbin igrati u prvom kolu

Izgleda da se Australija ipak nije usudila protjerati Novaka Đokovića: Evo s kim će Srbin igrati u prvom kolu

Branitelj naslova na Australian Openu, srpski tenisač Novak Đoković igrat će u prvom kolu tog turnira protiv svog sunarodnjaka Miomira Kecmanovića, odlučeno je u četvrtak ždrijebom u Melbourneu.

Ždrijeb je prethodno bio odgođen jer se čekala odluka o mgućoj Đokovićevoj deportaciji. Đoković je potvrđen u službenom ždrijebu za Australian Opena unatoč neizvjesnosti hoće li mu vlada po drugi put ukinuti vizu, javlja Večernji list.

Australski premijer Scott Morrison odbio je komentirati status vize Novaka Đokovića rekavši da je na ministru imigracije da odluči hoće li je ukinuti ili ne.

Podsjetimo, prema najavama, australski ministar imigracije Alex Hawke trebao je u četvrtak donijeti odluku, na koju prema zakonu ima diskrecijsko pravo, o tome hoće li poništiti vizu srbijanskom tenisaču Novaku Đokoviću kojemu je prije nekoliko dana sudski odobren ulazak u Australiju gdje je doletio kako bi sudjelovao na teniskom Grand Slamu Australian Openu u Melbourneu. Prema informacijama lista “Sydney Morning Herald”, Hawke je svoju odluku trebao priopćiti oko 5 ujutro po hrvatskom vremenu, otprilike u istom terminu kada je trebao biti obavljen i ždrijeb Australian Opena.

No, ždrijeb je naprasno odgođen, i to bez jasnog obrazloženja, a ubrzo potom je za 5:45 po hrvatskom vremenu najavljena press konferencija australskog premijera Scotta Morrisona što je odmah izazvalo špekulacije da bi upravo on mogao priopćiti Hawkeovu odluku. No, do toga nije došlo, a “Sydney Morning Herald” piše da Hawke odluku još nije ni donio.

Na slici: Australski premijer Scott Morrison

Foto:Hina