Izvor iz HDZ-a o Mercedesu u ministričinu sokaku: Autokuće redovno nude besplatne automobile našim suprugama

Izvor iz HDZ-a o Mercedesu u ministričinu sokaku: Autokuće redovno nude besplatne automobile našim suprugama

Ministrica Gabrijela Žalac posve nemušto, skrivajući nervozu ciničnim stavom, jučer je ujutro u Saboru ustvrdila da je skupocjeni Mercedes E klase, koji je danima vozio njezin suprug Mario Žalac, zapravo u najmu ili vlasništvu (nije znala točno reći) njezinih roditelja.

” Auto stoji u mojem dvorištu jer je brat dovezao svoj automobil k roditeljima pa nema mjesta. On je rentan ugovorom o najmu, a vjerojatno će ga kupiti”,  dodala je ministrica. A onda ipak rekla da će morati pitati roditelje hoće li otkupiti taj automobil.

Međutim, ministričin brat Ivan Ivanković zaposlen je u Bandićevoj gradskoj upravi kao pomoćnik pročelnika za energetiku, što znači da brat živi i radi u Zagrebu. K tome, ministrica nije objasnila zašto njezin suprug, ako automobil kupuju roditelji, danima vozi Mercedes, kako su za Jutarnji list utvrdili ministričini susjedi u Vinkovcima. Jutarnji je prije objave priče nekoliko dana zaredom fotografirao Mercedes u dvorištu ministričine obiteljske kuće, piše Večernji list.

Visoko je poletjela i pogubila se. Bahata je u odnosu s kolegama – komentirao je jedan član Predsjedništva. HDZ-ovci koje smo jučer kontaktirali u neslužbenim razgovorima uopće nisu imali sumnje da se u slučaju Žalac radi o sponzorskom automobilu. Sponzorski auti – Nama lokalnim čelnicima, županima i gradonačelnicima, autokuće redovno nude besplatne sponzorske automobile za naše supruge s mogućnošću da ih za godinu dana otkupimo u pola cijene. I to one autokuće od kojih županije ili gradovi kupuju službene automobile, poznata je to priča. Ja sponzorski auto nisam uzeo, ali ima toga. Sve mi se čini da je slična situacija i kod Žalac – komentirao je jedan HDZ-ov lokalni čelnik.