Jandroković izbacio Mostovog zastupnika iz Sabornice. Evo što mu je Grmoja odgovorio

Jandroković izbacio Mostovog zastupnika iz Sabornice. Evo što mu je Grmoja odgovorio

Mostov zastupnik Nikola Grmoja u srijedu je, nakon kraćeg ‘natezanja’ sa predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem, ipak morao napustiti Sabornicu jer je dan ranije dobio zabranu da u utorak i srijedu bude u dvorani, donosi N1.

“Jučer ste dobili stegovnu mjeru, ne možete biti jučer i danas u Sabornici”, rekao je Grmoji predsjednik Sabora na početku jutrošnjeg zasjedanja, zamolivši ga da napusti Sabornicu.

Grmoja je pak ustrajao da mu je potpredsjednik Sabora Ante Sanader, koji je u utorak vodio sjednicu, protuposlovnički izrekao stegovnu mjeru.

“Oduzima mi se pravo govora na dva dana, takva mjera ne postoji u Poslovniku, nije me udaljio sa sjednice, a na to je upozorio i Arsen Bauk”, argumentirao je Mostov zastupnik.

Jandroković je potom odredio stanku kako bi točno utvrdio što se dogodilo, a kad je stanka završila, pozvao je Grmoju da, ipak, napusti Sabornicu.

Situacija je vrlo čista i jasna, možete provjeriti, poručio je Jandroković ‘mostovcu’.

“Dobro sam prošao, mogao sam biti i uhićen“, izjavio je Grmoja i podsjetio da je stegovnu mjeru ‘zaradio’ nakon što je tražio da se HDZ očituje o zadarskim uhićenjima zbog navodnih prijetnji premijeru.

“Ne bojte se, toliko ste toga već izrekli, ako niste bili uhićeni, nećete nikada”, kroz smjeh mu je uzvratio Jandroković.

Foto: Hina